Lente op de Peloponnesos
Lente op de Peloponnesos
Lente op de Peloponnesos

Lente op de Peloponnesos

 • Het ‘eiland van Pelops’ is in het voorjaar op zijn mooist. De temperaturen zijn dan aangenaam, de wilde bloemen tieren welig en van druk toerisme is nog geen sprake. Tijdens deze reis worden veel indrukwekkende sites bezocht. Daarbij is volop aandacht voor minder bekende plaatsen en musea die een bezoek meer dan waard zijn. Kortom, een aantrekkelijke lentebestemming en een verfrissende kennismaking met dit befaamde schiereiland.

  NB Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

 • dag 1, ma 17-04

  Directe lijnvlucht Amsterdam - Athene. Rit naar de Peloponnesos voor drie overnachtingen bij Nafplio.

  dag 2, di 18-04

  Nemea beschikt over een mooie site, een gaaf stadion en een archeologisch museum. In Mykene bezichtiging van de roemruchte burcht van koning Agamemnon. Hij was de aanvoerder van de Grieken in de strijd om Troje. De omgeving staat bekend om haar wijngaarden, waardoor een wijnproeverij en rondleiding op een wijnboerderij niet mogen ontbreken. Voorafgaand aan het diner is er vrije tijd in Nafplio.

  dag 3, wo 19-04

  De site van Epidauros omvat het prachtig bewaarde theater en het Asklepiosheiligdom. Wandelend door Nafplio maken we kennis met de moderne geschiedenis van Griekenland. Ook bezoeken we het Archeologisch Museum van de stad dat de belangrijkste vondsten uit de regio Argolis toont. De Palamidiburcht biedt een mooi uitzicht over het stadje.

  dag 4, do 20-04

  In de buurt van Sparta bezoeken we de verlaten Byzantijnse stad Mystras. De combinatie van middeleeuwse ruïnen, natuurschoon en vergezichten is adembenemend. Ook het Archeologisch Museum is onze aandacht waard, evenals het Olijfmuseum in Sparta, dat de belangrijke rol belicht van de olijf en de olijfolie door de eeuwen heen in de Griekse cultuur en samenleving. Twee overnachtingen in Mani. Dit is de middelste landtong in het diepe zuiden van de Peloponnesos, een uitloper van de berg Taÿgetos.

  dag 5, vr 21-04

  ’s Ochtends wandelen we door Areopolis met een bezoek aan het Museum Pikoulaki en de kerk van Taxiarches, beide karakteristieke gebouwen van deze streek. De reis gaat verder naar het oosten van het schiereiland waar het Byzantijnse ommuurde stadje Monemvasia prachtig tegen een rots ligt.

  dag 6, za 22-04

  De druipsteengrotten van Diros behoren tot de mooiste riviergrotten ter wereld. Al in paleolithische tijden was dit een heilige plek, beschouwd als de toegang tot de onderwereld. Met een bootje verkennen we de grot. Hierna volgt een kennismaking met de ruige landschappen en dorpjes van de Lakonische Mani. Op onze schitterende tocht door de Messinische Mani maken we een tussenstop bij het pittoreske dorp Kardamyli. Rit naar Pylos voor één overnachting.

  dag 7, zo 23-04

  Bezoek aan de site van het paleis van Nestor bij Pylos. Hier heeft Telemachos, de zoon van Odysseus, navraag gedaan naar zijn vader na de Trojaanse Oorlog. Oud-Messini is een van de belangrijkste archeologische opgravingen van Griekenland, al is deze site niet erg bekend. Aan de voet van de berg Ithomi bevinden zich een imposant stadion, een theater en een asklepieion. Het dorpje Mavromati biedt een fraai uitzicht op het uitgestrekte opgravingsterrein. Drie overnachtingen in Dimitsana.

  dag 8, ma 24-04

  In Olympia bekijken we het opgravingsterrein met het stadion waar in de oudheid om de vier jaar de beroemde spelen plaatsvonden. Vervolgens verdient het indrukwekkende Archeologisch Museum onze aandacht. Na de lunchpauze vertelt een lokale imker over de biologische manier waarop ze bijen houdt en is er de gelegenheid om honing te proeven.

  dag 9, di 25-04

  In een klein Arkadisch dorpje geven plaatselijke vrouwen een kookcursus en aansluitend volgt een lunch. In de Lousioskloof bezoeken we een van de Byzantijnse kloosters en is er de gelegenheid voor een korte wandeling in de prachtige natuur en bezichtiging van de resten van de antieke stad Gortys.

  dag 10, wo 26-04

  Het Watermuseum bij het dorp Dimitsana toont het belang van de verschillende traditionele technieken om water te winnen in deze regio. Prachtige rit met het tandradtreintje door de Vouraïkoskloof van Kalavryta naar Diakofto. Bezichtiging van de opgravingen en het Archeologisch Museum van oud-Korinthe. Kleine stop bij het Kanaal van Korinthe. Laatste overnachting in Athene.

  dag 11, do 27-04

  Transfer naar het vliegveld van Athene en directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Athene en vice versa met Aegean Airlines. De vluchttijden zijn:
  17-04-2023: Amsterdam - Athene, 12.05 - 16.20 uur
  27-04-2023: Athene - Amsterdam, 08.25 - 11.10 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis wordt uitgevoerd met een comfortabele touringcar voorzien van airconditioning die rijdt onder strikte naleving van het Rijtijdenbesluit en in het bezit is van een ISO 9001-certificering.
  Op dag 10 wordt een rit met een tandradtreintje gemaakt.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Nafplio (3 nachten) - Mani (2 nachten) – Pylos (1 nacht) - Dimitsana (3 nachten) – Athene (1 nacht).
  U verblijft in goede drie- en viersterrenhotels. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche of bad en toilet. Sommige hotels beschikken over een zwembad.

  Maaltijden

  Op enkele avonden dineren we in het hotel. De overige diners vinden plaats in sfeervolle restaurants met authentiek Griekse gerechten. Op dag 9 is er ook een lunch aansluitend aan de kookcursus. De overige lunches zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief.
  Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen opgravingsterreinen met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  April is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door de Peloponnesos. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 20 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden. De natuur is in het voorjaar schitterend met veel bloemen.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  Griekenland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare betaalpasjes en creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. In Griekenland hebben personen vanaf 65 jaar recht op korting bij de meeste musea en opgravingen. Labrys Reizen brengt die korting bij boeking aan de betreffende reizigers op de factuur in mindering. De korting bedraagt voor deze reis € 57,- p.p.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  Doorgaan van de reis

  De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
  Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
  Griekenland is lid van de EU. Indien deze bestemming op het moment van boeken een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies had, mag u bij Labrys Reizen uw boeking kosteloos annuleren als het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies heeft; dit geldt ook als wij de reis zonder grote wijzigingen in het programma en op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren.
  De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

  Coronamaatregelen

  Momenteel gelden wereldwijd regels en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers voorafgaand aan de reis over de actuele situatie. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

   

 • Het ‘eiland van Pelops’ is in het voorjaar op zijn mooist. De temperaturen zijn dan aangenaam, de wilde bloemen tieren welig en van druk toerisme is nog geen sprake. Tijdens deze reis worden veel indrukwekkende sites bezocht. Daarbij is volop aandacht voor minder bekende plaatsen en musea die een bezoek meer dan waard zijn. Kortom, een aantrekkelijke lentebestemming en een verfrissende kennismaking met dit befaamde schiereiland.

  NB Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

 • dag 1, ma 17-04

  Directe lijnvlucht Amsterdam - Athene. Rit naar de Peloponnesos voor drie overnachtingen bij Nafplio.

  dag 2, di 18-04

  Nemea beschikt over een mooie site, een gaaf stadion en een archeologisch museum. In Mykene bezichtiging van de roemruchte burcht van koning Agamemnon. Hij was de aanvoerder van de Grieken in de strijd om Troje. De omgeving staat bekend om haar wijngaarden, waardoor een wijnproeverij en rondleiding op een wijnboerderij niet mogen ontbreken. Voorafgaand aan het diner is er vrije tijd in Nafplio.

  dag 3, wo 19-04

  De site van Epidauros omvat het prachtig bewaarde theater en het Asklepiosheiligdom. Wandelend door Nafplio maken we kennis met de moderne geschiedenis van Griekenland. Ook bezoeken we het Archeologisch Museum van de stad dat de belangrijkste vondsten uit de regio Argolis toont. De Palamidiburcht biedt een mooi uitzicht over het stadje.

  dag 4, do 20-04

  In de buurt van Sparta bezoeken we de verlaten Byzantijnse stad Mystras. De combinatie van middeleeuwse ruïnen, natuurschoon en vergezichten is adembenemend. Ook het Archeologisch Museum is onze aandacht waard, evenals het Olijfmuseum in Sparta, dat de belangrijke rol belicht van de olijf en de olijfolie door de eeuwen heen in de Griekse cultuur en samenleving. Twee overnachtingen in Mani. Dit is de middelste landtong in het diepe zuiden van de Peloponnesos, een uitloper van de berg Taÿgetos.

  dag 5, vr 21-04

  ’s Ochtends wandelen we door Areopolis met een bezoek aan het Museum Pikoulaki en de kerk van Taxiarches, beide karakteristieke gebouwen van deze streek. De reis gaat verder naar het oosten van het schiereiland waar het Byzantijnse ommuurde stadje Monemvasia prachtig tegen een rots ligt.

  dag 6, za 22-04

  De druipsteengrotten van Diros behoren tot de mooiste riviergrotten ter wereld. Al in paleolithische tijden was dit een heilige plek, beschouwd als de toegang tot de onderwereld. Met een bootje verkennen we de grot. Hierna volgt een kennismaking met de ruige landschappen en dorpjes van de Lakonische Mani. Op onze schitterende tocht door de Messinische Mani maken we een tussenstop bij het pittoreske dorp Kardamyli. Rit naar Pylos voor één overnachting.

  dag 7, zo 23-04

  Bezoek aan de site van het paleis van Nestor bij Pylos. Hier heeft Telemachos, de zoon van Odysseus, navraag gedaan naar zijn vader na de Trojaanse Oorlog. Oud-Messini is een van de belangrijkste archeologische opgravingen van Griekenland, al is deze site niet erg bekend. Aan de voet van de berg Ithomi bevinden zich een imposant stadion, een theater en een asklepieion. Het dorpje Mavromati biedt een fraai uitzicht op het uitgestrekte opgravingsterrein. Drie overnachtingen in Dimitsana.

  dag 8, ma 24-04

  In Olympia bekijken we het opgravingsterrein met het stadion waar in de oudheid om de vier jaar de beroemde spelen plaatsvonden. Vervolgens verdient het indrukwekkende Archeologisch Museum onze aandacht. Na de lunchpauze vertelt een lokale imker over de biologische manier waarop ze bijen houdt en is er de gelegenheid om honing te proeven.

  dag 9, di 25-04

  In een klein Arkadisch dorpje geven plaatselijke vrouwen een kookcursus en aansluitend volgt een lunch. In de Lousioskloof bezoeken we een van de Byzantijnse kloosters en is er de gelegenheid voor een korte wandeling in de prachtige natuur en bezichtiging van de resten van de antieke stad Gortys.

  dag 10, wo 26-04

  Het Watermuseum bij het dorp Dimitsana toont het belang van de verschillende traditionele technieken om water te winnen in deze regio. Prachtige rit met het tandradtreintje door de Vouraïkoskloof van Kalavryta naar Diakofto. Bezichtiging van de opgravingen en het Archeologisch Museum van oud-Korinthe. Kleine stop bij het Kanaal van Korinthe. Laatste overnachting in Athene.

  dag 11, do 27-04

  Transfer naar het vliegveld van Athene en directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Athene en vice versa met Aegean Airlines. De vluchttijden zijn:
  17-04-2023: Amsterdam - Athene, 12.05 - 16.20 uur
  27-04-2023: Athene - Amsterdam, 08.25 - 11.10 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis wordt uitgevoerd met een comfortabele touringcar voorzien van airconditioning die rijdt onder strikte naleving van het Rijtijdenbesluit en in het bezit is van een ISO 9001-certificering.
  Op dag 10 wordt een rit met een tandradtreintje gemaakt.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Nafplio (3 nachten) - Mani (2 nachten) – Pylos (1 nacht) - Dimitsana (3 nachten) – Athene (1 nacht).
  U verblijft in goede drie- en viersterrenhotels. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche of bad en toilet. Sommige hotels beschikken over een zwembad.

  Maaltijden

  Op enkele avonden dineren we in het hotel. De overige diners vinden plaats in sfeervolle restaurants met authentiek Griekse gerechten. Op dag 9 is er ook een lunch aansluitend aan de kookcursus. De overige lunches zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief.
  Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen opgravingsterreinen met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  April is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door de Peloponnesos. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 20 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden. De natuur is in het voorjaar schitterend met veel bloemen.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  Griekenland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare betaalpasjes en creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. In Griekenland hebben personen vanaf 65 jaar recht op korting bij de meeste musea en opgravingen. Labrys Reizen brengt die korting bij boeking aan de betreffende reizigers op de factuur in mindering. De korting bedraagt voor deze reis € 57,- p.p.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  Doorgaan van de reis

  De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
  Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
  Griekenland is lid van de EU. Indien deze bestemming op het moment van boeken een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies had, mag u bij Labrys Reizen uw boeking kosteloos annuleren als het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies heeft; dit geldt ook als wij de reis zonder grote wijzigingen in het programma en op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren.
  De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

  Coronamaatregelen

  Momenteel gelden wereldwijd regels en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers voorafgaand aan de reis over de actuele situatie. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

   

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Hein L. van Dolen. Gedurende de hele reis is er bovendien een lokale gids bij de groep.

drs. Hein L. van Dolen

drs. Hein L. van Dolen

Classicus, byzantinoloog, vertaler en publicist. Op zijn naam staan tal van boeken, zoals Op reis door Griekenland, Odysseus, Mythen uit het oude Griekenland en een Herodotosvertaling. In 2013 ontving hij de OIKOS Publieksprijs. Leidt u met grote geestdrift rond door landen aan de Middellandse Zee.

Reisgegevens

11-daagse vliegreis
17 t/m 27 april 2023

Reissom

t/m 20 december 2022: € 2995
vanaf 21 december 2022: € 3145
toeslag eenpersoonskamer: € 455

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, alle diners, 1 lunch, reisleiding, lokale gids, wijnproeverij, bezoek bij imker, kookcursus, tanradtreinrit, gebruik audiosysteem, reisbundel, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

drs. Manuel Chiou

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen