Exclusieve groepsreis Le Marche • rustig

Le Marche • rustig

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Deze heuvelachtige regio ademt nog altijd een authentieke sfeer. De rivaliserende families Montefeltro en Malatesta vormen een rode draad op onze reis. Een ander thema is de mysterieuze cultuur van de Piceni, die in het eerste millennium vóór Christus in Oost-Italië woonden. We bekijken schilderachtige stadjes. Al wandelend genieten we van de kronkelstraatjes, de pleinen en de middeleeuwse huizen van de travertijnen stad Ascoli Piceno. Ook gaan we naar Urbino, een juweel van de renaissancekunst, en genieten we volop van de heerlijke keuken van Le Marche.

NB 1 Deze reis valt in de categorie ‘rustig reizen’. Die categorie onderscheidt zich binnen het aanbod van Labrys Reizen door de kalme dagprogramma's, het geringe aantal hotelwisselingen, een afgewogen selectie uit de veelheid van bezienswaardigheden en de beperkte wandelafstanden.

NB 2 Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië geleid. Rolf is classicus en leidt de reizen inhoudelijk; zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling.

dag 1, ma 30-08

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Bologna, waar de reisleiders ons opwachten. Transfer naar ons hotel in Fano voor vier overnachtingen.

dag 2, di 31-08

Aangename stadswandeling in Fano, waar we langs de Poort van Augustus en de graven van de Malatesta komen. Na de lunch bezoeken we de oude binnenstad van Ancona met als hoogtepunt het Archeologisch Museum met de ‘vergulde paarden’ van Pergola.

dag 3, wo 01-09

We rijden via de spectaculaire Gola del Furlo en een tweeduizend jaar oude Romeinse tunnel naar Urbino en brengen de dag door in de geboorteplaats van Rafaël. Een hoogtepunt is het paleis van Federico da Montefeltro, dat een interessante kunstcollectie herbergt. De middag is vrij.

dag 4, do 02-09

Rit naar het oude centrum van Pesaro, waar we de indrukwekkende mozaïekvloeren van de Dom bekijken. Rit naar Urbania, waar de bekende chef-kok Donatella een heerlijke lunch voor ons bereidt. In de middag bewonderen we de mozaïeken van het Domus del Mito in Sant'Angelo in Vado en ontvangen Rolf en Inge ons in hun bed and breakfast voor een heerlijke wijnproeverij.

dag 5, vr 03-09

In de bedevaartsplaats Loreto staat het woonhuisje van Maria. Ook bekijken we de imposante kerk die eromheen staat. ‘s Middags staat een bijzonder operatheater in Macerata op het programma. Rit langs de voet van de prachtige Monti Sibillini naar ons hotel in Ascoli Piceno.

dag 6, za 04-09

In Ascoli Piceno zien we de twee fraaie pleinen van de stad, de Dom en het Baptisterium. De hele middag is vrij om zelf te genieten van dit sfeervolle middeleeuwse stadje. Met liefhebbers maken we een korte, aanvullende wandeling door het pittoreske, middeleeuwse gedeelte van de stad.

dag 7, zo 05-09

In de benedenstad van San Leo bekijken we de kerk van de heilige Leo. Na de gezamenlijke lunch rit naar de luchthaven van Bologna voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Bologna v.v. met KLM. De vluchttijden zijn:
30-08-2021: Amsterdam - Bologna 14.45 - 16.35 uur
05-09-2021: Bologna - Amsterdam 17.25 - 19.35 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.
NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
NB 2 Reist u liever per trein? U reist dan via Parijs en Milaan. Een gedeelte van het traject wordt afgelegd met een nachttrein. Houdt u rekening met 3 of 4 keer overstappen. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten met KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.
Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door Le Marche wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De af te leggen afstanden zijn vrijwel nooit groot, zodat lange busritten tot een minimum worden beperkt. Tijdens de ritten kunt u genieten van de mooie landschappen die de regio biedt.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Fano (4 nachten) - Ascoli Piceno (2 nachten).
De hotels zijn gekozen vanwege hun strategische ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden. U logeert zowel in Fano als in Ascoli Piceno in viersterrenhotels, op loopafstand van het historisch centrum.

Maaltijden

Op deze reis zijn 5 diners inbegrepen bij de reissom. De meeste diners vinden plaats in lokale restaurants. Op dagen 2, 4 en 7 zijn de lunches inbegrepen.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hen door uw headset. Zo kunt u de reisleiding overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat de reisprogramma’s goed gevuld zijn, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Bij onze ‘rustige reizen’ is het aantal hotelwisselingen beperkt en zijn de te voet af te leggen afstanden enigszins beperkt. Desalniettemin is het noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Het landschap van de Marche is heuvelachtig en zo ook de te bezoeken steden en dorpen. Houdt u dus rekening met omhoog- en omlaaglopende straatjes. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Eind augustus, begin september is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Le Marche. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 28 ºC. Een regen- of onweersbui is niet uit te sluiten.

Corona-maatregelen

Momenteel gelden wereldwijd maatregelen en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denkt u hierbij aan maatregelen als een mondkapjesplicht, verplichte PCR-tests, quarantaine of gezondheidsverklaringen. Op sommige bestemmingen worden gevaccineerden al uitgesloten van bijvoorbeeld een test- en/of quarantaineplicht. In de komende periode zullen deze maatregelen nog wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen nauwgezet in de gaten en uiteraard voeren wij onze reizen alleen uit indien dit met de dan geldende maatregelen mogelijk is. Wij informeren onze reizigers bijtijds over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Vraag ons gerust of controleer het reisadvies van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u bij ons een papieren inschrijfformulier opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk vier weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Reisgegevens

7-daagse vliegreis
30 augustus t/m 5 september 2021

Reissom

t/m 1 juni 2021: € 2195
vanaf 2 juni 2021: € 2295
toeslag eenpersoonskamer: € 312,-
NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vliegbelasting, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 3 lunches, 5 diners, wijnproeverij, reisleiding, reisbundel, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige lunches en diner, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Contact Labrys Reizen

drs. Hanneke Bruijn