Exclusieve groepsreis Le Marche • rustig

Le Marche • rustig

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Deze heuvelachtige regio ademt nog altijd een authentieke sfeer. De rivaliserende families Montefeltro en Malatesta vormen een rode draad op onze reis. Een ander thema is de mysterieuze cultuur van de Piceni, die in het eerste millennium vóór Christus in Oost-Italië woonden. We bekijken schilderachtige stadjes. Al wandelend genieten we van de kronkelstraatjes, de pleinen en de middeleeuwse huizen van de travertijnen stad Ascoli Piceno. Ook gaan we naar Urbino, een juweel van de renaissancekunst, en genieten we volop van de heerlijke keuken van Le Marche.

Nota bene

Deze reis valt in de categorie ‘rustig reizen’. Die categorie onderscheidt zich binnen het aanbod van Labrys Reizen door de kalme dagprogramma's, het geringe aantal hotelwisselingen, een afgewogen selectie uit de veelheid van bezienswaardigheden en de beperkte wandelafstanden.

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië geleid. Rolf is classicus en leidt de reizen inhoudelijk; zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling.

dag 1, di 19-05

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Bologna, waar de reisleiders ons opwachten. Transfer naar ons hotel in Fano voor vier overnachtingen.

dag 2, wo 20-05

Aangename stadswandeling in Fano, waar we langs de Poort van Augustus en de graven van de Malatesta komen. Na de lunch bezoeken we de oude binnenstad van Ancona met als hoogtepunt het Archeologisch Museum met de ‘vergulde paarden’ van Pergola.

dag 3, do 21-05

Rit naar het oude centrum van Pesaro, waar we de indrukwekkende mozaïekvloeren van de Dom bekijken. Rit naar Urbania, waar de bekende chef-kok Donatella een heerlijke lunch voor ons bereidt. In de middag bewonderen we de mozaïeken van het Domus del Mito in Sant'Angelo in Vado en ontvangen Rolf en Inge ons in hun bed and breakfast voor een heerlijke wijnproeverij.

dag 4, vr 22-05

We rijden via de spectaculaire Gola del Furlo en een tweeduizend jaar oude Romeinse tunnel naar Urbino en brengen de dag door in de geboorteplaats van Rafaël. Een hoogtepunt is het paleis van Federico da Montefeltro, dat een interessante kunstcollectie herbergt. De middag is vrij.

dag 5, za 23-05

In de bedevaartsplaats Loreto staat het woonhuisje van Maria. Ook bekijken we de barokke kerk die eromheen staat. ‘s Middags staat een bijzonder operatheater in Macerata op het programma. Rit langs de voet van de prachtige Monti Sibillini naar ons hotel in Ascoli Piceno.

dag 6, zo 24-05

In Ascoli Piceno zien we de twee fraaie pleinen van de stad, de Dom en het Baptisterium. De hele middag is vrij om zelf te genieten van dit sfeervolle middeleeuwse stadje.

dag 7, ma 25-05

Als de tijd het toelaat bezoeken we nog het Romeins-Piceens museum. Transfer naar de luchthaven van Bologna voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Bologna v.v. met KLM. De vluchttijden zijn:
19-05-2020: Amsterdam - Bologna, 11.20 - 13.10 uur
25-05-2020: Bologna - Amsterdam, 17.25 - 19.35 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.
NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
NB 2 Reist u liever met het openbaar vervoer? Het is mogelijk om per trein van Nederland naar Bologna te reizen, en v.v.. U reist dan via Parijs en Milaan. Een gedeelte van het traject wordt afgelegd met een nachttrein. Houdt u rekening met 3 of 4 keer overstappen. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten met KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.
Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door Le Marche wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De af te leggen afstanden zijn vrijwel nooit groot, zodat lange busritten tot een minimum worden beperkt. Tijdens de ritten kunt u genieten van de mooie landschappen die de regio biedt.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Fano (4 nachten) – Ascoli Piceno (2 nachten).
De hotels zijn gekozen vanwege hun strategische ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden. U logeert zowel in Fano als in Ascoli Piceno in viersterrenhotels, op loopafstand van het historisch centrum.

Maaltijden

Op deze reis zijn 5 diners inbegrepen bij de reissom. De meeste diners vinden plaats in lokale restaurants. Op dag 2 en 3 zijn de lunches inbegrepen.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat de reisprogramma’s goed gevuld zijn, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Bij onze ‘rustige reizen’ is het aantal hotelwisselingen beperkt en zijn de te voet af te leggen afstanden enigszins beperkt. Desalniettemin is het noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Het landschap van de Marche is heuvelachtig en zo ook de te bezoeken steden en dorpen. Houdt u dus rekening met omhoog- en omlaaglopende straatjes. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

De maand mei is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Le Marche. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 21 ºC. Een regen- of onweersbui is niet uit te sluiten.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van de reis via de South Pole Group. Meer informatie over de South Pole Group vindt u hier.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of in de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Reisgegevens

7-daagse vliegreis
19 t/m 25 mei 2020

Reissom

t/m 28 januari 2020: € 2025
vanaf 29 januari 2020: € 2125
toeslag eenpersoonskamer: € 240

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 2 lunches, 5 diners, wijnproverij, reisleiding, reisbundel, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige lunches en diner, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Contact Labrys Reizen

drs. Maaike Raduzzi