Exclusieve groepsreis Landhuizen en tuinen in Engeland

Landhuizen en tuinen in Engeland

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Groot-Brittannië bezit een klimaat om blij van te worden, als je tenminste geniet van groen in talloze schakeringen, van tuinen in allerlei kleuren en van de bijbehorende halls en houses. Hier is het prettig schuilen als het onverhoopt regent ? of als de zon te heet is, wat tegenwoordig ook weleens voorkomt... We hebben niet alleen oog voor stedelijk schoon, de lokale natuur en tuinarchitectuur, maar maken ook enkele literaire uitstapjes. En muziekliefhebbers hebben de gelegenheid een voorstelling bij te wonen tijdens Glyndebourne's fameuze operafestival.

Reisleiding

drs. Erik Jan Bakker

Eerst docent klassieke talen en thans schoolleider. Organiseerde schoolreizen en geeft lezingen en cursussen over zijn grote liefdes Engeland, Italië, tuinen, opera en kunstenaars. Hij wil anderen laten profiteren van zijn grote kennis van alle verhalen eromheen.

dag 1, ma 20-07

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Londen. Na aankomst reizen we naar Sandwich en de Salutation Gardens. Hier bouwde de architect Edward Lutyens niet alleen een huis, maar ontwierp hij ook een weelderige tuin. In de visie van de Britse tuinkenner Monty Don behoort deze tot de tien mooiste van Groot-Brittannië. We overnachten tweemaal in Canterbury.

dag 2, di 21-07

In Canterbury bezichtigen we in de ochtend de kathedraal om in de loop van de middag op weg te gaan naar de Goodnestone Park Gardens. Daar heeft Jane Austen dikwijls haar broer Edward bezocht, die getrouwd was met een nazaat van de bouwheer.

dag 3, wo 22-07

Twee van Engelands meest fameuze tuinen zijn die van Sissinghurst Castle en Great Dixter. De eerste is overladen met herinneringen aan Vita Sackville-West en haar echtgenoot Harold Nicolson, twee mensen bij wie de passie er op zeer diverse manieren van afspatte. Great Dixter is het meesterwerk van Christopher Lloyd, columnist in en auteur van vele tuinpublicaties. We rijden door naar Brighton voor twee overnachtingen aan zee.

dag 4, do 23-07

Nabij Brighton bevinden zich de krijtrotsen van Beachy Head en de Seven Sisters, geliefd bij filmmakers. Bij tijdige inschrijving kunnen liefhebbers in de namiddag en avond de voorstelling ‘Alcina’ bijwonen in het kader van het Glyndebourne Operafestival. Met de overigen verkennen we Brighton, dat koninklijke associaties heeft dankzij het Royal Pavilion, een bijna potsierlijk ‘oosterse’ residentie van de Prince of Wales George, de latere George IV, maar tegelijk onweerstaanbaar (bezoek optioneel).

dag 5, vr 24-07

Onderweg naar onze volgende stop leggen we aan in Chawton, waar Jane Austen heeft gewoond en gewerkt. Via het prettige Winchester, waar ze is gestorven en in de kathedraal begraven ligt, reizen we door naar het al even aangename Salisbury voor twee overnachtingen.

dag 6, za 25-07

Onder de indruk van de imposante Salisbury Cathedral komen we bij Stourhead: een perfect voorbeeld van de landschapstuin, met een brug, een meer en folly's, zoals dat in de achttiende eeuw in Engeland een geliefde vorm van wonen kenmerkte. Voor de happy few, wel te verstaan. Veel van dergelijke domeinen zijn nu van de National Trust, waardoor het ‘gewone’ publiek daar nu ook naar binnen kan.

dag 7, zo 26-07

We rijden richting Oxford. Nabij deze universiteitsstad vinden we Blenheim Palace, naar een ontwerp van John Vanbrugh en welbekend als de geboorteplaats van Churchill. Het kasteel vormt als Werelderfgoed een hoogtepunt op onze reis. Het privépaleis is niet alleen prachtig gelegen in het door Lancelot ‘Capability’ Brown ontworpen landschapspark, maar was ook het toneel van tal van historische gebeurtenissen. Wie wil kan terug in Oxford de stad verkennen of de Evensong bijwonen in de Christ Church Cathedral.

dag 8, ma 27-07

Vandaag gaan we naar het fameuze Highclere Castle. Voordat dit fraai gelegen kasteel bekend werd als Downton Abbey, was het al beroemd als het huis van Lord Carnarvon. Dit is de man die de archeoloog Howard Carter financieel ondersteunde in zijn zoektocht naar het graf van Toetanchamon. Rit naar onze laatste standplaats Bath.

dag 9, di 28-07

Bath is wat de naam zegt: een bad, in dit geval van Romeinse oorsprong en nog zo goed als intact. Het badhuis is een staaltje goed bewaarde antieke architectuur die voor publiek op een geweldige manier toegankelijk is gemaakt. Maar de bouwkunst heeft ook het Bath van later tot een aantrekkelijk reisdoel gemaakt. Met een kijkje bij de Royal Crescent, de Circus en de Assembly Rooms ronden we ons bezoek stijlvol af.

dag 10, wo 29-07

In de ochtend past nog een uitstapje naar Corsham Court, een verblijf uit de zestiende eeuw, waar in latere verbouwingen onder meer Capability Brown en John Nash aan verbonden zijn. Het paleis bevat een uitmuntende collectie werken van grote namen als Van Dyck, Rubens en Lippi. Directe lijnvlucht van Bristol naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Londen en van Bristol naar Amsterdam met KLM.
De vluchttijden zijn:
20-07-2020: Amsterdam - Londen City, 09.25 - 09.30 uur
29-07-2020: Bristol - Amsterdam, 17.15 - 19.35 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Engeland is het één uur vroeger dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
NB 3 Reist u liever met het openbaar vervoer? Het is mogelijk om per trein van Nederland naar Londen te reizen, en terug vanaf Bristol. Gezien de vroege start van het programma op dag 1, is het raadzaam om een dag eerder (19 juli) naar Londen te reizen. U reist vanuit Nederland naar Brussel Zuid en neemt vanaf daar de Eurostar naar Londen (reistijd vanuit Amsterdam ca. 7 uur).
Vanuit Bristol neemt u eerst een binnenlandse trein naar Londen om vanaf daar de Eurostar naar Nederland te nemen. (reistijd naar Amsterdam ca. 9 uur). Let op: u dient in Londen van station te wisselen. U kunt tussen Paddington Station en St Pancras Station met de tube reizen. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten met KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.
Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door Engeland wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De ritten duren doorgaans niet langer dan 2 uur.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Canterbury (2 nachten) - Brighton (2 nachten) - Salisbury (2 nachten) - Oxford (1 nacht) - Bath (2 nachten)
We maken gebruik van centraal gelegen hotels, zodat u gemakkelijk te voet het centrum van de desbetreffende stad in kunt. Alle kamers zijn voorzien van douche/bad en toilet

Maaltijden

Op deze reis zijn 4 lunches en 4 diners inbegrepen bij de reissom. De diners vinden afwisselend plaats in lokale restaurants en de hotels. Op dag 1 lunchen we gezamenlijk op het landgoed van de Salutation Gardens. De overige lunches vinden plaats in lokale restaurants.

Glyndebourne Festival

Van 21 mei t/m 30 augustus vind het Glyndebourne Opera Festival plaats. Op 23 juli staat de opera 'Alcina' van G.F. Händel op het programma. Exacte tijden zijn nog niet bekend, maar meestal beginnen de voorstellingen om 16.00 of 17.00 uur. Er is mogelijkheid om te dineren op het terrein van het festival.
Prijzen zijn momenteel nog niet bekend. Vanaf 8 maart 2020 gaan de kaarten in de publieke verkoop. Vanaf 28 februari kunnen wij echter al een groepsboeking plaatsen.
Mocht u interesse hebben om deze opera bij te wonen, geef dit dan alstublieft voor eind februari aan ons door. Wij informeren u dan te zijner tijd over de mogelijkheden en prijzen.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hem door uw headset. Zo kunt u in deze stad de reisleidster overal goed verstaan.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Op deze reis wordt meerdere keren van hotel gewisseld; op die dagen is het overslaan van een programmaonderdeel niet mogelijk.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Eind juli is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Zuid-Engeland. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 21 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). In Engeland is echter wel altijd kans op een bui. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

De Engelse munteenheid is de Britse pond. Pinautomaten zijn in Engeland in een groot aantal plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Bij het opnemen van Britse ponden in Nederland wordt een zeer ongunstige koers gehanteerd.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/over-labrys-reizen/duurzaam
en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of in de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier opvragen.
Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Reisgegevens

10-daagse vliegreis
20 t/m 29 juli 2020

Reissom

t/m 24 maart 2020: € 3095
vanaf 25 maart 2020: € 3195
toeslag eenpersoonskamer: € 635
NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer is verschuldigd wanneer er geen medereizig(st)er zou zijn om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 4 lunches, 4 diners, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, optionele excursie Brighton, operabezoek Glyndebourne, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Erik Jan Bakker

Contact Labrys Reizen

Elianne Visser MA