Exclusieve groepsreis Klassiek Berlijn

Klassiek Berlijn

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Hoe vaak gebeurt het niet dat reizigers in Griekenland en Turkije ruïnen te zien krijgen, waarbij hun verteld wordt dat de mooiste vondsten en de ware kunstschatten te bewonderen zijn in West-Europese musea!
Per trein reizen we naar Berlijn, waar onze aandacht uitgaat naar monumenten en artefacten die met name in de achttiende en de negentiende eeuw door de opgravers naar Duitsland zijn verscheept. In de diverse musea op het Museumsinsel bewonderen we de schatten uit Pergamon, de krijger van Dodona, de buste van de schone Nefertiti en vele andere schatten uit de oudheid. We besluiten de reis in Stendal, de geboorteplaats van Johann Joachim Winckelmann, die wordt beschouwd als de grondlegger van de klassieke archeologie. Reisleider Hein van Dolen schreef twee boeken over Winckelmann en leidde al vele reizen naar de ruïnen in Griekenland en Turkije.

NB Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Hein L. van Dolen. Op de dagen in Berlijn en in Potsdam is er gedurende het dagprogramma tevens een lokale gids bij de groep.

drs. Hein L. van Dolen

Classicus, byzantinoloog, vertaler en publicist. Op zijn naam staan tal van boeken, zoals Op reis door Griekenland, Odysseus, Mythen uit het oude Griekenland en een Herodotosvertaling. In 2013 ontving hij de OIKOS Publieksprijs. Leidt u met grote geestdrift rond door landen aan de Middellandse Zee.

dag 1, ma 13-09

Per trein reizen we naar Berlijn. Na aankomst volgt een verkennende stadsrondrit langs onder andere de Reichstag en de Brandenburger Tor. Drie overnachtingen in Berlijn.

dag 2, di 14-09

’s Ochtends bezichtigen we in het Pergamonmuseum de tentoonstelling over deze oude stad, waar de mooiste beelden en vondsten zijn tentoongesteld. Een groots panorama van 360º neemt ons mee terug naar het jaar 129. Na een ontspannen boottocht over de Spree en wat tijd om te lunchen, gaan we naar het tweede museum van vandaag. Het Altes Museum bezit een uitgebreide collectie oud-Griekse kunst.

dag 3, wo 15-09

In het Neues Museum bewonderen we de schitterende Egyptische collectie, waarvan de buste van Nefertiti een van de hoogtepunten is. We verkennen Berlijn verder tijdens een stadswandeling langs onder meer het Humboldtforum. Aan het eind van de middag heeft u wat vrije tijd, wellicht voor de Byzantijnse kunstvoorwerpen in het neobarokke Bode-Museum.

dag 4, do 16-09

Een ontspannen dag buiten de stad. In Potsdam brengen we een bezoek aan het fraaie park van Sanssouci met het slot, de Bildergalerie en de Friedenskirche. Aansluitend wandelen we door het gezellige Holländisches Viertel, in de achttiende eeuw opgetrokken in Hollandse stijl uit rode baksteen. De laatste nacht verblijven we nabij Stendal.

dag 5, vr 17-09

In Stendal bezoeken we het Winckelmann Museum, gewijd aan het leven en werk van de archeoloog en kunsttheoreticus. Vervolgens reizen we per trein terug naar Nederland.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van een comfortabele treinreis heen van Amsterdam naar Berlijn en van Stendal naar Amsterdam terug. Op beide trajecten hoeft u niet over te stappen. De treintijden zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):
13-09-2021: Amsterdam - Berlijn, 09.10 - 15.22 uur
17-09-2021: Stendal - Amsterdam, 13.30 – 19.00 uur
NB U kunt ook opstappen in Utrecht Centraal of Arnhem. U ontvangt dan geen restitutie voor het niet gebruikte deel van het traject.

Vervoer ter plaatse

De stadsrondrit op dag 1 en het programma op dag 4 en dag 5 wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Op dag 2 en dag 3 maken we gebruik van het openbaar vervoer in Berlijn; een ov-kaart is bij de reissom inbegrepen.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Berlijn (3 nachten) - Stendal (1 nacht)
In Berlijn wordt in een viersterrenhotel overnacht. De laatste nacht verblijven we in een driesterren-superior hotel in of nabij Stendal.

Maaltijden

Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De meeste diners vinden plaats in lokale restaurants; een enkele keer wordt in het hotel gedineerd. De lunches zijn op eigen gelegenheid.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider en de gids spreken rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hun uitleg door uw headset. Zo kunt u hen overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden rustig te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

In september rekenen we op een gemiddelde maximumtemperatuur van 19 ºC in Berlijn (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Coronamaatregelen

Momenteel gelden wereldwijd maatregelen en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denkt u hierbij aan maatregelen als een mondkapjesplicht, verplichte PCR-tests, quarantaine of gezondheidsverklaringen. Op sommige bestemmingen worden gevaccineerden al uitgesloten van bijvoorbeeld een test- en/of quarantaineplicht. In de komende periode zullen deze maatregelen nog wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen nauwgezet in de gaten en uiteraard voeren wij onze reizen alleen uit indien dit met de dan geldende maatregelen mogelijk is. Wij informeren onze reizigers bijtijds over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Vraag ons gerust of controleer het reisadvies van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Duitsland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk vier weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Reisgegevens

5-daagse treinreis
13 t/m 17 september 2021

Reissom

t/m 29 juni 2021: € 1495
vanaf 30 juni 2021: € 1570
toeslag eenpersoonskamer: € 175
NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.

Inclusief

treinreis, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, alle diners, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 10 / maximum: 20

Reisleiding

drs. Hein L. van Dolen

Contact Labrys Reizen

Elianne Visser MA