IJsland
IJsland
IJsland

IJsland

 • Precies op de vulkanisch zeer actieve Midden-Atlantische Rug komt IJsland boven water. Bijna letterlijk, want de Westman-archipel is pas gedurende de laatste tienduizend jaar gevormd. Het zijn deze spectaculaire vulkanische landschappen met hun ruige gletsjers en fjorden die zelfs de meest ervaren reizigers in vervoering brengen. Het dierenleven met vooral de ontelbare vogels is zeer interessant, maar ook de geschiedenis van Vikingen en Kelten die zich hier met de nodige moeite vestigden. Tijdens deze reis bezoeken we natuurlijk enkele hoogtepunten van de befaamde Gouden Cirkel, maar we richten ons voornamelijk op het westen en noordwesten van het eiland. De Westfjorden zijn nog niet overlopen door toeristen, waardoor we ons in alle rust kunnen verdiepen in de schoonheid van het landschap en de vele verhalen die ermee samenhangen.

 • dag 1, vr 28-07

  Rechtstreekse vlucht naar Reykjavik, waar we in de vroege namiddag arriveren. We rijden via een mooie route langs de ruige zuidkust richting onze overnachtingsplaats. We zullen zeker een stop maken bij het geothermische veld Seltún, waar we een korte rondwandeling maken. Een mooiere kennismaking met IJsland is bijna niet voor te stellen.

  dag 2, za 29-07

  De eerste volledige dag op IJsland besteden we aan de grote highlights van het zuidwesten. Ze zijn druk bezocht, maar met een reden: want hoe vaak je de Geysir ook hebt zien uitbarsten, het blijft iedere keer weer een unieke belevenis. Bij de waterval Gullfoss zullen we tevens een glimp van de hooglanden opvangen. Na de lunch in de tomatenkas van Fridheimar gaan we langs de explosiekrater van Kerid terug naar ons hotel.

  dag 3, zo 30-07

  Vandaag maken we kennis met boeiende historische plaatsen, gelegen in de mooiste landschappen. Zo maken we een mooie wandeling in het Nationale Park Thingvellir, de geboorteplaats van de IJslandse democratie. Langs de mooie en verstilde kustlijn van Hvalfjördur treffen we restanten aan van de pieren uit de Tweede Wereldoorlog. We overnachten in Borgarnes, bekend uit de Saga van Egil.

  dag 4, ma 31-07

  We beginnen de dag met het Settlement Museum in Borgarnes, waardoor ons beeld van het begin van de IJslandse samenleving steeds helderder wordt. We bevinden ons in dit gedeelte van IJsland in wat vroeger een centrum van de macht was; een bezoek aan de Snorrastofa zal dit illustreren. Natuurlijk valt er ook weer veel natuurschoon te bewonderen in de vorm van hete bronnen en bijzondere watervallen.

  dag 5, di 01-08

  Het schiereiland Snaefellsnes wordt ook wel IJsland in het klein genoemd vanwege zijn enorme diversiteit aan landschappen. Als eerste komen we bij de vulkaankrater van Eldborg. Nabij Arnarstapi, in het Nationaal Park Snæfellsnes, zien we grillig gevormde lavakusten. Langs kleine vissersdorpen komen we uit bij de Kirkjufell en via Grundarfjördur uiteindelijk in Stykkisholmur, de springplank naar de Westfjorden.

  dag 6, wo 02-08

  We gaan aan boord van de veerboot, die ons in twee uur tijd via het eilandje Flatey over de Breidafjördur zal varen. Ook vandaag staan er weer veel historisch getinte verhalen op het programma, daar de naamgever van IJsland hier zijn eerste ervaring met zijn net ontdekte fjord had. Eenmaal aangekomen in Brjánsleikur, komen we in het decor van Gísli‘s Saga, het verhaal van een vogelvrij verklaarde volksheld. Ook nemen we een kijkje bij de wereldberoemde vogelrotsen op het meest westelijke puntje van IJsland: Látrabjarg.

  dag 7, do 03-08

  Een indrukwekkend en eigenzinnig fjordenlandschap zal vandaag ons deel zijn als we ons richting de hoofdstad van de Westfjorden verplaatsen. Gezien de gelijkenis met haar Noorse evenknie trokken veel Vikingpioniers hiernaartoe om een nieuw leven op te bouwen. Naast mooie watervallen bezoeken we ook een van de kleine vissersdorpen die we hier aantreffen. Overnachten doen we in Isafjördur.

  dag 8, vr 04-08

  We bevinden ons in een van de meest afgelegen streken van IJsland, die de laatste decennia een grote leegloop naar de hoofdstad heeft gekend. Bij Bolungarvík rijden we naar de top van het fjordmassief, vanwaar we een magistraal uitzicht hebben en zelfs het verlaten schiereiland Hornstrandir kunnen waarnemen. Hierna rijden we via een groot aantal fjorden naar het oosten en over de hoogvlakte Steingrimsfjardarheidi naar het hotel in Bjarnarfjördur.

  dag 9, za 05-08

  We bevinden ons wederom in een bijzondere streek. Naast het centrum van de zwarte magie uit de Vikingtijd is het ook het gebied waar de IJslandse familie van onze gids Mirjam woont. We zullen een bezoek brengen aan de boerderij waar de eigenaresse bomen kweekt en - in een zeer aparte kas - de meest noordelijke kersen. Tevens gaan we vandaag naar het einde van de wereld in Nordurfjördur en komen langs verlaten boerderijen en haringfabrieken.

  dag 10, zo 06-08

  In het vissersdorp Hólmavík brengen we eerst nog een bezoek aan het Museum voor IJslandse tovenarij en hekserij. Daarna rijden we zuidwaarts via de bergpas Tröllutungaheidi en langs de Gilsfjördur. Nabij Bifröst maken we een mooie wandeling over de kraterrand van de Grábrókvulkaan. We overnachten vanavond in de hoofdstad Reykjavik.

  dag 11, ma 07-08

  In ´s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad is veel gaande op het gebied van kunst en cultuur, maar ook natuurschoon is onlosmakelijk met de stad verbonden. Na een uitgebreide stadswandeling maken we in de middag een walvissafari in de Faxaflóifjord. ´s Avonds besluiten we met een goed diner deze bijzondere reis door een redelijk onbekend en weinig bezocht gedeelte van IJsland.

  dag 12, di 08-08

  Transfer naar de luchthaven voor de directe terugvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Reykjavik en vice versa met Icelandair. De vluchtgegevens zijn:
  28-07-2023 Amsterdam - Reykjavik 14.10 - 15.25 uur
  08-08-2023 Reykjavik - Amsterdam 10.30 - 15.45 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen. 
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In IJsland is het twee uur vroeger dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door IJsland wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar. Enkele keren zal ook gebruik worden gemaakt van veerboten en excursieboten.

  Hotels 

  Overnachtingsplaatsen: Hveragerdi (2 nachten) - Borgarnes (2 nachten) - omgeving Stykkisholmur (1 nacht) - omgeving Vatnsfjördur  (1 nacht) - Isafjordur (1 nacht) -  Bjarnarfjördur  (2 nachten) - Reykjavik (2 nachten)
  We logeren tijdens de rondreis in goede middenklassenhotels met drie sterren. In Reykjavik verblijven we in het viersterrenhotel Alda, gunstig gelegen in het centrum. Alle kamers hebben uiteraard bad of douche en toilet.

  Maaltijden 

  Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De meeste diners vinden plaats in lokale restaurants; een enkele keer wordt in het hotel gedineerd. De lunches zijn op eigen gelegenheid.
  In IJsland is het milieubewustzijn goed ontwikkeld; dit betekent gezonde ingrediënten in de maaltijden. Er is schapenvlees en uiteraard veel vis en schaaldieren, maar ook kaas en yoghurt. De warme maaltijden zijn tegenwoordig ‘internationaal’.
 • Dominicus-reisgids IJsland

  Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van de Dominicus-reisgids IJsland van de hand van de reisleider, drs. Mirjam de Waard. U ontvangt het boek zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang kan vinden.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  In augustus ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 12 ºC. Het weer is grillig; zon en wolken en soms mist en een bui wisselen elkaar af. De temperatuur kan van het ene moment op het andere tien graden stijgen of dalen. Het noorden van het eiland krijgt iets meer zon. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Uw paspoort of identiteitskaart moet tenminste geldig zijn tot drie maanden na terugkomst, dus t/m 8 november 2023. NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  De munteenheid is de IJslandse kroon. Pinautomaten zijn in IJsland in de grote plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Ook kunt u op veel plaatsen met pinpas of creditcard betalen. Eventueel kunt u contant geld ter plaatse wisselen. Omdat op IJsland veel zaken geïmporteerd moeten worden, liggen prijzen voor maaltijden, drankjes en activiteiten vaak hoger dan op het Europese vasteland. Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in IJsland. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/exclusieve-groepsreizen/over-labrys-reizen/duurzaam-reizen.

 • Precies op de vulkanisch zeer actieve Midden-Atlantische Rug komt IJsland boven water. Bijna letterlijk, want de Westman-archipel is pas gedurende de laatste tienduizend jaar gevormd. Het zijn deze spectaculaire vulkanische landschappen met hun ruige gletsjers en fjorden die zelfs de meest ervaren reizigers in vervoering brengen. Het dierenleven met vooral de ontelbare vogels is zeer interessant, maar ook de geschiedenis van Vikingen en Kelten die zich hier met de nodige moeite vestigden. Tijdens deze reis bezoeken we natuurlijk enkele hoogtepunten van de befaamde Gouden Cirkel, maar we richten ons voornamelijk op het westen en noordwesten van het eiland. De Westfjorden zijn nog niet overlopen door toeristen, waardoor we ons in alle rust kunnen verdiepen in de schoonheid van het landschap en de vele verhalen die ermee samenhangen.

 • dag 1, vr 28-07

  Rechtstreekse vlucht naar Reykjavik, waar we in de vroege namiddag arriveren. We rijden via een mooie route langs de ruige zuidkust richting onze overnachtingsplaats. We zullen zeker een stop maken bij het geothermische veld Seltún, waar we een korte rondwandeling maken. Een mooiere kennismaking met IJsland is bijna niet voor te stellen.

  dag 2, za 29-07

  De eerste volledige dag op IJsland besteden we aan de grote highlights van het zuidwesten. Ze zijn druk bezocht, maar met een reden: want hoe vaak je de Geysir ook hebt zien uitbarsten, het blijft iedere keer weer een unieke belevenis. Bij de waterval Gullfoss zullen we tevens een glimp van de hooglanden opvangen. Na de lunch in de tomatenkas van Fridheimar gaan we langs de explosiekrater van Kerid terug naar ons hotel.

  dag 3, zo 30-07

  Vandaag maken we kennis met boeiende historische plaatsen, gelegen in de mooiste landschappen. Zo maken we een mooie wandeling in het Nationale Park Thingvellir, de geboorteplaats van de IJslandse democratie. Langs de mooie en verstilde kustlijn van Hvalfjördur treffen we restanten aan van de pieren uit de Tweede Wereldoorlog. We overnachten in Borgarnes, bekend uit de Saga van Egil.

  dag 4, ma 31-07

  We beginnen de dag met het Settlement Museum in Borgarnes, waardoor ons beeld van het begin van de IJslandse samenleving steeds helderder wordt. We bevinden ons in dit gedeelte van IJsland in wat vroeger een centrum van de macht was; een bezoek aan de Snorrastofa zal dit illustreren. Natuurlijk valt er ook weer veel natuurschoon te bewonderen in de vorm van hete bronnen en bijzondere watervallen.

  dag 5, di 01-08

  Het schiereiland Snaefellsnes wordt ook wel IJsland in het klein genoemd vanwege zijn enorme diversiteit aan landschappen. Als eerste komen we bij de vulkaankrater van Eldborg. Nabij Arnarstapi, in het Nationaal Park Snæfellsnes, zien we grillig gevormde lavakusten. Langs kleine vissersdorpen komen we uit bij de Kirkjufell en via Grundarfjördur uiteindelijk in Stykkisholmur, de springplank naar de Westfjorden.

  dag 6, wo 02-08

  We gaan aan boord van de veerboot, die ons in twee uur tijd via het eilandje Flatey over de Breidafjördur zal varen. Ook vandaag staan er weer veel historisch getinte verhalen op het programma, daar de naamgever van IJsland hier zijn eerste ervaring met zijn net ontdekte fjord had. Eenmaal aangekomen in Brjánsleikur, komen we in het decor van Gísli‘s Saga, het verhaal van een vogelvrij verklaarde volksheld. Ook nemen we een kijkje bij de wereldberoemde vogelrotsen op het meest westelijke puntje van IJsland: Látrabjarg.

  dag 7, do 03-08

  Een indrukwekkend en eigenzinnig fjordenlandschap zal vandaag ons deel zijn als we ons richting de hoofdstad van de Westfjorden verplaatsen. Gezien de gelijkenis met haar Noorse evenknie trokken veel Vikingpioniers hiernaartoe om een nieuw leven op te bouwen. Naast mooie watervallen bezoeken we ook een van de kleine vissersdorpen die we hier aantreffen. Overnachten doen we in Isafjördur.

  dag 8, vr 04-08

  We bevinden ons in een van de meest afgelegen streken van IJsland, die de laatste decennia een grote leegloop naar de hoofdstad heeft gekend. Bij Bolungarvík rijden we naar de top van het fjordmassief, vanwaar we een magistraal uitzicht hebben en zelfs het verlaten schiereiland Hornstrandir kunnen waarnemen. Hierna rijden we via een groot aantal fjorden naar het oosten en over de hoogvlakte Steingrimsfjardarheidi naar het hotel in Bjarnarfjördur.

  dag 9, za 05-08

  We bevinden ons wederom in een bijzondere streek. Naast het centrum van de zwarte magie uit de Vikingtijd is het ook het gebied waar de IJslandse familie van onze gids Mirjam woont. We zullen een bezoek brengen aan de boerderij waar de eigenaresse bomen kweekt en - in een zeer aparte kas - de meest noordelijke kersen. Tevens gaan we vandaag naar het einde van de wereld in Nordurfjördur en komen langs verlaten boerderijen en haringfabrieken.

  dag 10, zo 06-08

  In het vissersdorp Hólmavík brengen we eerst nog een bezoek aan het Museum voor IJslandse tovenarij en hekserij. Daarna rijden we zuidwaarts via de bergpas Tröllutungaheidi en langs de Gilsfjördur. Nabij Bifröst maken we een mooie wandeling over de kraterrand van de Grábrókvulkaan. We overnachten vanavond in de hoofdstad Reykjavik.

  dag 11, ma 07-08

  In ´s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad is veel gaande op het gebied van kunst en cultuur, maar ook natuurschoon is onlosmakelijk met de stad verbonden. Na een uitgebreide stadswandeling maken we in de middag een walvissafari in de Faxaflóifjord. ´s Avonds besluiten we met een goed diner deze bijzondere reis door een redelijk onbekend en weinig bezocht gedeelte van IJsland.

  dag 12, di 08-08

  Transfer naar de luchthaven voor de directe terugvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten van Amsterdam naar Reykjavik en vice versa met Icelandair. De vluchtgegevens zijn:
  28-07-2023 Amsterdam - Reykjavik 14.10 - 15.25 uur
  08-08-2023 Reykjavik - Amsterdam 10.30 - 15.45 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen. 
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In IJsland is het twee uur vroeger dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door IJsland wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar. Enkele keren zal ook gebruik worden gemaakt van veerboten en excursieboten.

  Hotels 

  Overnachtingsplaatsen: Hveragerdi (2 nachten) - Borgarnes (2 nachten) - omgeving Stykkisholmur (1 nacht) - omgeving Vatnsfjördur  (1 nacht) - Isafjordur (1 nacht) -  Bjarnarfjördur  (2 nachten) - Reykjavik (2 nachten)
  We logeren tijdens de rondreis in goede middenklassenhotels met drie sterren. In Reykjavik verblijven we in het viersterrenhotel Alda, gunstig gelegen in het centrum. Alle kamers hebben uiteraard bad of douche en toilet.

  Maaltijden 

  Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De meeste diners vinden plaats in lokale restaurants; een enkele keer wordt in het hotel gedineerd. De lunches zijn op eigen gelegenheid.
  In IJsland is het milieubewustzijn goed ontwikkeld; dit betekent gezonde ingrediënten in de maaltijden. Er is schapenvlees en uiteraard veel vis en schaaldieren, maar ook kaas en yoghurt. De warme maaltijden zijn tegenwoordig ‘internationaal’.
 • Dominicus-reisgids IJsland

  Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van de Dominicus-reisgids IJsland van de hand van de reisleider, drs. Mirjam de Waard. U ontvangt het boek zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang kan vinden.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  In augustus ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 12 ºC. Het weer is grillig; zon en wolken en soms mist en een bui wisselen elkaar af. De temperatuur kan van het ene moment op het andere tien graden stijgen of dalen. Het noorden van het eiland krijgt iets meer zon. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Uw paspoort of identiteitskaart moet tenminste geldig zijn tot drie maanden na terugkomst, dus t/m 8 november 2023. NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  De munteenheid is de IJslandse kroon. Pinautomaten zijn in IJsland in de grote plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Ook kunt u op veel plaatsen met pinpas of creditcard betalen. Eventueel kunt u contant geld ter plaatse wisselen. Omdat op IJsland veel zaken geïmporteerd moeten worden, liggen prijzen voor maaltijden, drankjes en activiteiten vaak hoger dan op het Europese vasteland. Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in IJsland. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/exclusieve-groepsreizen/over-labrys-reizen/duurzaam-reizen.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Mirjam de Waard. Zij is bioloog en woont nu al ruim twintig jaar op IJsland, waar zij ook lesgeeft op de Internationale school. Is mede-auteur van de Dominicus-reisgids IJsland en kent het land en zijn bewoners als geen ander.

drs. Mirjam de Waard

drs. Mirjam de Waard

Bioloog en woont nu al ruim twintig jaar op IJsland, waar ze ook lesgeeft op de Internationale school. Is medeauteur van de Dominicus-reisgids IJsland en kent het land en zijn bewoners als geen ander.

Reisgegevens

12-daagse vliegreis
28 juli t/m 8 augustus 2023

Reissom

t/m 4 april 2023: € 6295
vanaf 5 april 2023: € 6495
toeslag eenpersoonskamer: € 990
NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer verschuldigd is, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, bootovertocht, logies met ontbijt, alle diners, reisleiding, Dominicus-reisgids IJsland, entrees, walvissafari, fooien, CO2-compensatie.

Exclusief

Lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking.

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Elianne Visser MA

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen