Bijzonder Egypte
Bijzonder Egypte
Bijzonder Egypte

Bijzonder Egypte

 • Tijdens deze cultuurreis maakt u kennis met bijzondere monumenten uit de faraonische beschaving. Sommige plaatsen die worden aangedaan, zijn bij het brede publiek wat minder bekend en liggen wat meer afgelegen. Aan het begin van de reis wordt de piramide van Choefoe bezocht te Gizeh. In de vruchtbare Fayoem bezoeken we de piramide van Amenemhat III te Hawara. De piramide van Senwosret II te El-Lahoen zal aan de binnenkant worden bezocht. In Midden-Egypte bewonderen we het graf van Petosiris te Toena el-Gebel. In Sohag bezoeken we de rotsgraven uit het Middenrijk te El-Hawawish. Abydos is vooral bekend om de schitterend gedecoreerde tempel van Sethy I. In die plaats zal ook het rotsgraf van Senwosret III worden bezocht. In Luxor bezichtigen we de Qoernatempel en brengen een bezoek aan Deir el-Medina. Een dagexcursie voert ons naar de tempel van Monthoe te Medamoed en naar de inscripties in de Wadi Hammamat.

 • dag 1, vr 03-11

  In de namiddag vliegen we rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Caïro met Egyptair. Per touringcar rijden we naar het hotel vlakbij de piramiden, waar we drie nachten zullen verblijven.

  dag 2, za 04-11

  In de ochtend bezoeken we het plateau van Gizeh. Daar bezichtigen we de mastaba van koningin Meresanch. We lopen door het woestijnzand naar het panoramische punt. Na de lunch wandelen we langs de mastaba van koningin Chentkaoes richting de daltempel van Chafra. Het biedt een prachtig uitzicht op de beroemde sfinx van Gizeh. In de avond vindt een welkomstdiner plaats in het hotel.

  dag 3, zo 05-11

  Deze dag wordt in zijn geheel besteed aan een bezoek aan het Grand Egyptian Museum. Het museumterrein bevindt zich twee kilometer ten noorden van de piramiden van Gizeh en neemt in totaal een oppervlakte van vijftig hectare in. De façade van het museum bestaat uit lichtdoorlatend albast. In het centrale deel bevinden zich de tentoonstellingszalen. Rondom bevindt zich een netwerk van straten, pleinen en bruggen.

  dag 4, ma 06-11

  Ongeveer negentig kilometer ten zuiden van Caïro ligt in de westelijke woestijn het uitgestrekte vruchtbare gebied van de Fayoem. De ruïnes van de oude Grieks-Romeinse nederzetting Karanis, het huidige Kom Ausjim, omvatten twee tempels, een badhuis en huizen uit tichelsteen. Bij de huidige plaats Medinet Madi bouwde Amenemhat III een tempel gewijd aan zowel de krokodilgod Sobek als de graangodin Renenoetet en de god Horus van Sjedet. Qasr Qaroen is een goed bewaard gebleven Ptolemaeïsche tempel, direct ten zuiden van de meest westelijke punt van het Qaroenmeer. Boven de ingang zweeft de gevleugelde zonneschijf. Op het dak is een reliëf met de krokodilgod Sobek aan de linkerkant en de regerende koning aan de rechterkant te zien. Rond de tempel bevinden zich de ruïnes van Dionysias, een Grieks-Romeinse garnizoensstad. We verblijven één nacht in de Helnan Auberge Fayoum.

  dag 5, di 07-11

  In het midden van de Fayoem zijn de overblijfselen te vinden van twee grote stenen sokkels die ooit de zitbeelden van Amenemhat III ondersteunden. Ze staan net ten noorden van het dorpje Biahmoe, zo'n zeven kilometer ten noorden van Medinet el-Fayoem. Herodotus en Strabo beschreven het Labyrint van Amenemhat III. Dit was de dodentempel bij zijn piramide te Hawara. Aan de oostzijde van de Fayoem ligt bij het huidige El-Lahoen de piramide van Senwosret II. Om grafrovers op een dwaalspoor te zetten, is de gang naar de onderaardse vertrekken niet in het noorden, maar in het zuiden van de piramide aangebracht. In de onderaardse grafkamer bevindt zich een prachtige sarcofaag van rood graniet. Eén overnachting in het Horus Hotel te El-Minya.

  dag 6, wo 08-11

  Na het ontbijt bezoeken we Toena el-Gebel, de necropool bij het oude Hermopolis. Hier bewonderen we het graf van Petosiris uit de Perzische tijd en het graf van het meisje Isidora. Ook worden de catacomben van de apen- en ibismummies bezocht. We maken we een lange rit naar Sohag waar we in de namiddag de adembenemende site met rotsgraven uit het Oude Rijk en het Middenrijk te El-Hawawish bezoeken. Aan het begin van de avond nemen we onze intrek in het Diamond Azur Hotel. We verblijven hier één nacht.

  dag 7, do 09-11

  In de ochtend bezoeken we de tempel van Sethy I te Abydos. Het bouwwerk is afgebouwd door zijn zoon Ramses II. Het allerheiligste is gewijd aan de god Osiris en de overleden farao Sethy I. Hier maakt de tempel een hoek van negentig graden met het voorste deel van de tempel. De reden voor deze afwijking is dat direct achter de tempel zich het Osireion bevindt. Dit oudere bouwwerk werd beschouwd als de mythische begraafplaats van Osiris, de god van het Dodenrijk. We bereiken het Osireion via de tunnel van Merenptah met voorstellingen uit het Poortenboek. Na de lunch Graf van Senwosret III te Abydos. Aan het eind van de dag bereiken we het Luxor Steigenberger hotel waar we de komende drie nachten verblijven.

  dag 8, vr 10-11

  We bezoeken vandaag de Thebaans westoever. Eerst gaan we naar Qoernatempel van Sethy I. Na de lunch bij Marsam begeven we ons naar Qoernet Moerai voor een bezoek aan het graf van Amenhotep-Hoey. Hij was de onderkoning van Koesj tijdens de regering van Toetanchamon. In het arbeidersdorp Deir el-Medina bezoeken we de schitterend gedecoreerde graven van Sennedjem en Inherchaoe.

  dag 9, za 11-11

  Medamoed ligt acht kilometer ten noordoosten van Luxor. In de oudheid stond de plaats bekend als Madoe. De tempel van de Thebaanse oorlogsgod Monthoe staat midden in het dorp. Na ons bezoek aan de tempel rijden we door naar de Wadi Hammamat. Hier bekijken we de vele rotsinscripties die door opzichters van mijnexpedities zijn achtergelaten. Afscheidsdiner in het hotel.

  dag 10, zo 12-11

  Indirecte terugvlucht van Luxor naar Amsterdam, met overstap in Caïro.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Caïro en van Luxor naar Amsterdam met Egyptair. Op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchtgegevens zijn:
  03-11-2023: Amsterdam - Caïro, 15.00 - 20.30 uur
  12-11-2023: Luxor - Caïro, 07.30 - 08.40 uur
  12-11-2023: Caïro - Amsterdam, 09.55 - 14.00 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Egypte is het één uur later dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  De ritten in Egypte wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Caïro (3 nachten) - Fayoem (1 nacht) - El-Minya (1 nacht) - Sohag (1 nacht) - Luxor (3 nachten)
  Het verblijf vindt grotendeels plaats in comfortabele vijfsterrenhotels met zwembad. Het hotel in El-Minya is eenvoudiger, maar een goed toeristenklasse hotel. Het hotel in Sohag is een viersterrenhotel

  Maaltijden

  Op dag 2 en dag 9 zijn een welkomstdiner respectievelijk afscheidsdiner inbegrepen. Deze worden gehouden in het hotel. De andere diners en de lunches zijn voor eigen rekening.
  De Egyptische keuken is een mengelmoes van heerlijke ingrediënten, afkomstig van hun oosterse buren, overburen en verre buren. De Egyptische gerechten zijn een samenstelling uit onder meer de Turkse, Perzische, Griekse, Franse, Italiaanse en Engelse keuken. Dat neemt niet weg dat er wel degelijk typische Egyptische maaltijden zijn. De traditionele keuken bevat veelal groenten, bonen en rijst.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. De tempels, graven en opgravingsterreinen kennen vaak een ongelijk terrein en trappen en nauwe doorgangen kunnen aanwezig zijn. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Voor een bezoek aan Egypte worden bepaalde vaccinaties sterk aangeraden. Afhankelijk van uw leeftijd en eventuele eerdere inentingen dienen de vaccinaties vanaf zes weken vóór vertrek te geschieden. Raadpleegt u daarom tijdig uw huisarts of de plaatselijke GGD voor meer details.
  Kraanwater kunt u beter niet drinken maar mineraalwater is overal gemakkelijk te verkrijgen.

  Reisperiode

  De maand november is zeer geschikt voor een culturele rondreis door Egypte. De echte zomerhitte is dan voorbij, maar het is nog altijd aangenaam warm. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van circa 25 ºC. ‘s Nachts kan het afkoelen tot circa 10 ºC. De kans op neerslag is vrijwel nihil.

  Grensdocumenten

  Uw paspoort moet ten minste geldig zijn tot zes maanden na de datum van terugkeer, dus tot en met 12 mei 2024.
  NB Een identiteitskaart is niet voldoende! Het aanschaffen/vernieuwen van een paspoort duurt minimaal vijf werkdagen.

  Visum

  Voor Egypte is een visum nodig, dat verkrijgbaar is op de luchthaven van Caïro. Een lokale vertegenwoordiger zal dit visum voor onze groep regelen. De kosten zijn reeds inbegrepen in de reissom.

  Geld

  De Egyptische munteenheid is de pond. Op dit moment (december 2023) is 1 Egyptische pond ongeveer € 0,04 waard. Op de meeste plaatsen worden ook euro's geaccepteerd. In of bij de hotels zijn pinautomaten aanwezig. Ook kunt u euro's, Amerikaanse dollars en traveller cheques inwisselen bij banken.
  Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Egypte. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

   

 • Tijdens deze cultuurreis maakt u kennis met bijzondere monumenten uit de faraonische beschaving. Sommige plaatsen die worden aangedaan, zijn bij het brede publiek wat minder bekend en liggen wat meer afgelegen. Aan het begin van de reis wordt de piramide van Choefoe bezocht te Gizeh. In de vruchtbare Fayoem bezoeken we de piramide van Amenemhat III te Hawara. De piramide van Senwosret II te El-Lahoen zal aan de binnenkant worden bezocht. In Midden-Egypte bewonderen we het graf van Petosiris te Toena el-Gebel. In Sohag bezoeken we de rotsgraven uit het Middenrijk te El-Hawawish. Abydos is vooral bekend om de schitterend gedecoreerde tempel van Sethy I. In die plaats zal ook het rotsgraf van Senwosret III worden bezocht. In Luxor bezichtigen we de Qoernatempel en brengen een bezoek aan Deir el-Medina. Een dagexcursie voert ons naar de tempel van Monthoe te Medamoed en naar de inscripties in de Wadi Hammamat.

 • dag 1, vr 03-11

  In de namiddag vliegen we rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Caïro met Egyptair. Per touringcar rijden we naar het hotel vlakbij de piramiden, waar we drie nachten zullen verblijven.

  dag 2, za 04-11

  In de ochtend bezoeken we het plateau van Gizeh. Daar bezichtigen we de mastaba van koningin Meresanch. We lopen door het woestijnzand naar het panoramische punt. Na de lunch wandelen we langs de mastaba van koningin Chentkaoes richting de daltempel van Chafra. Het biedt een prachtig uitzicht op de beroemde sfinx van Gizeh. In de avond vindt een welkomstdiner plaats in het hotel.

  dag 3, zo 05-11

  Deze dag wordt in zijn geheel besteed aan een bezoek aan het Grand Egyptian Museum. Het museumterrein bevindt zich twee kilometer ten noorden van de piramiden van Gizeh en neemt in totaal een oppervlakte van vijftig hectare in. De façade van het museum bestaat uit lichtdoorlatend albast. In het centrale deel bevinden zich de tentoonstellingszalen. Rondom bevindt zich een netwerk van straten, pleinen en bruggen.

  dag 4, ma 06-11

  Ongeveer negentig kilometer ten zuiden van Caïro ligt in de westelijke woestijn het uitgestrekte vruchtbare gebied van de Fayoem. De ruïnes van de oude Grieks-Romeinse nederzetting Karanis, het huidige Kom Ausjim, omvatten twee tempels, een badhuis en huizen uit tichelsteen. Bij de huidige plaats Medinet Madi bouwde Amenemhat III een tempel gewijd aan zowel de krokodilgod Sobek als de graangodin Renenoetet en de god Horus van Sjedet. Qasr Qaroen is een goed bewaard gebleven Ptolemaeïsche tempel, direct ten zuiden van de meest westelijke punt van het Qaroenmeer. Boven de ingang zweeft de gevleugelde zonneschijf. Op het dak is een reliëf met de krokodilgod Sobek aan de linkerkant en de regerende koning aan de rechterkant te zien. Rond de tempel bevinden zich de ruïnes van Dionysias, een Grieks-Romeinse garnizoensstad. We verblijven één nacht in de Helnan Auberge Fayoum.

  dag 5, di 07-11

  In het midden van de Fayoem zijn de overblijfselen te vinden van twee grote stenen sokkels die ooit de zitbeelden van Amenemhat III ondersteunden. Ze staan net ten noorden van het dorpje Biahmoe, zo'n zeven kilometer ten noorden van Medinet el-Fayoem. Herodotus en Strabo beschreven het Labyrint van Amenemhat III. Dit was de dodentempel bij zijn piramide te Hawara. Aan de oostzijde van de Fayoem ligt bij het huidige El-Lahoen de piramide van Senwosret II. Om grafrovers op een dwaalspoor te zetten, is de gang naar de onderaardse vertrekken niet in het noorden, maar in het zuiden van de piramide aangebracht. In de onderaardse grafkamer bevindt zich een prachtige sarcofaag van rood graniet. Eén overnachting in het Horus Hotel te El-Minya.

  dag 6, wo 08-11

  Na het ontbijt bezoeken we Toena el-Gebel, de necropool bij het oude Hermopolis. Hier bewonderen we het graf van Petosiris uit de Perzische tijd en het graf van het meisje Isidora. Ook worden de catacomben van de apen- en ibismummies bezocht. We maken we een lange rit naar Sohag waar we in de namiddag de adembenemende site met rotsgraven uit het Oude Rijk en het Middenrijk te El-Hawawish bezoeken. Aan het begin van de avond nemen we onze intrek in het Diamond Azur Hotel. We verblijven hier één nacht.

  dag 7, do 09-11

  In de ochtend bezoeken we de tempel van Sethy I te Abydos. Het bouwwerk is afgebouwd door zijn zoon Ramses II. Het allerheiligste is gewijd aan de god Osiris en de overleden farao Sethy I. Hier maakt de tempel een hoek van negentig graden met het voorste deel van de tempel. De reden voor deze afwijking is dat direct achter de tempel zich het Osireion bevindt. Dit oudere bouwwerk werd beschouwd als de mythische begraafplaats van Osiris, de god van het Dodenrijk. We bereiken het Osireion via de tunnel van Merenptah met voorstellingen uit het Poortenboek. Na de lunch Graf van Senwosret III te Abydos. Aan het eind van de dag bereiken we het Luxor Steigenberger hotel waar we de komende drie nachten verblijven.

  dag 8, vr 10-11

  We bezoeken vandaag de Thebaans westoever. Eerst gaan we naar Qoernatempel van Sethy I. Na de lunch bij Marsam begeven we ons naar Qoernet Moerai voor een bezoek aan het graf van Amenhotep-Hoey. Hij was de onderkoning van Koesj tijdens de regering van Toetanchamon. In het arbeidersdorp Deir el-Medina bezoeken we de schitterend gedecoreerde graven van Sennedjem en Inherchaoe.

  dag 9, za 11-11

  Medamoed ligt acht kilometer ten noordoosten van Luxor. In de oudheid stond de plaats bekend als Madoe. De tempel van de Thebaanse oorlogsgod Monthoe staat midden in het dorp. Na ons bezoek aan de tempel rijden we door naar de Wadi Hammamat. Hier bekijken we de vele rotsinscripties die door opzichters van mijnexpedities zijn achtergelaten. Afscheidsdiner in het hotel.

  dag 10, zo 12-11

  Indirecte terugvlucht van Luxor naar Amsterdam, met overstap in Caïro.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Caïro en van Luxor naar Amsterdam met Egyptair. Op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchtgegevens zijn:
  03-11-2023: Amsterdam - Caïro, 15.00 - 20.30 uur
  12-11-2023: Luxor - Caïro, 07.30 - 08.40 uur
  12-11-2023: Caïro - Amsterdam, 09.55 - 14.00 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Egypte is het één uur later dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  De ritten in Egypte wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Caïro (3 nachten) - Fayoem (1 nacht) - El-Minya (1 nacht) - Sohag (1 nacht) - Luxor (3 nachten)
  Het verblijf vindt grotendeels plaats in comfortabele vijfsterrenhotels met zwembad. Het hotel in El-Minya is eenvoudiger, maar een goed toeristenklasse hotel. Het hotel in Sohag is een viersterrenhotel

  Maaltijden

  Op dag 2 en dag 9 zijn een welkomstdiner respectievelijk afscheidsdiner inbegrepen. Deze worden gehouden in het hotel. De andere diners en de lunches zijn voor eigen rekening.
  De Egyptische keuken is een mengelmoes van heerlijke ingrediënten, afkomstig van hun oosterse buren, overburen en verre buren. De Egyptische gerechten zijn een samenstelling uit onder meer de Turkse, Perzische, Griekse, Franse, Italiaanse en Engelse keuken. Dat neemt niet weg dat er wel degelijk typische Egyptische maaltijden zijn. De traditionele keuken bevat veelal groenten, bonen en rijst.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. De tempels, graven en opgravingsterreinen kennen vaak een ongelijk terrein en trappen en nauwe doorgangen kunnen aanwezig zijn. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Voor een bezoek aan Egypte worden bepaalde vaccinaties sterk aangeraden. Afhankelijk van uw leeftijd en eventuele eerdere inentingen dienen de vaccinaties vanaf zes weken vóór vertrek te geschieden. Raadpleegt u daarom tijdig uw huisarts of de plaatselijke GGD voor meer details.
  Kraanwater kunt u beter niet drinken maar mineraalwater is overal gemakkelijk te verkrijgen.

  Reisperiode

  De maand november is zeer geschikt voor een culturele rondreis door Egypte. De echte zomerhitte is dan voorbij, maar het is nog altijd aangenaam warm. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van circa 25 ºC. ‘s Nachts kan het afkoelen tot circa 10 ºC. De kans op neerslag is vrijwel nihil.

  Grensdocumenten

  Uw paspoort moet ten minste geldig zijn tot zes maanden na de datum van terugkeer, dus tot en met 12 mei 2024.
  NB Een identiteitskaart is niet voldoende! Het aanschaffen/vernieuwen van een paspoort duurt minimaal vijf werkdagen.

  Visum

  Voor Egypte is een visum nodig, dat verkrijgbaar is op de luchthaven van Caïro. Een lokale vertegenwoordiger zal dit visum voor onze groep regelen. De kosten zijn reeds inbegrepen in de reissom.

  Geld

  De Egyptische munteenheid is de pond. Op dit moment (december 2023) is 1 Egyptische pond ongeveer € 0,04 waard. Op de meeste plaatsen worden ook euro's geaccepteerd. In of bij de hotels zijn pinautomaten aanwezig. Ook kunt u euro's, Amerikaanse dollars en traveller cheques inwisselen bij banken.
  Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Egypte. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

   

Reisleiding

De reis wordt geleid door drs. Huub Pragt. Gedurende de hele reis is er bovendien een lokale gids bij de groep.

drs. Huub Pragt

drs. Huub Pragt

Studeerde egyptologie en was werkzaam in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Hij richtte zijn eigen scholingsinstituut Huub Pragt Egyptoloog op, verzorgt cursussen en lezingen en heeft twee romans geschreven.

Samenwerking

Labrys Reizen organiseert deze reis in samenwerking met Huub Pragt Egyptoloog. De inhoudelijke expertise van Huub Pragt komt ook op deze reis goed tot uiting.
De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de meeste maaltijden (lunches en diners) niet zijn inbegrepen; in samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Huub Pragt Egyptoloog

Huub Pragt Egyptoloog

Huub Pragt geeft lezingen en cursussen en leidt reizen en korte excursies met als thema het oude Egypte.

Reisgegevens

10-daagse vliegreis
3 t/m 12 november 2023

Reissom

€ 3550,-
toeslag eenpersoonskamer: € 570,-
NB De eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 2 diners, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, vademecum, visum, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 13 / maximum: 24

Reisleiding

drs. Huub Pragt

Contact Labrys Reizen

Elianne Visser MA

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen