Beleef het Rome van...
Beleef het Rome van...
Beleef het Rome van...

Beleef het Rome van...

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  Rome straalt weer! De stad zal na de soms kritische, doch altijd liefdevolle verhalen van journalist Andrea Vreede, Vaticaankenner Stijn Fens, schrijfster Rosita Steenbeek en priester Antoine Bodar een bijzondere plek in uw hart krijgen. Bent u al eerder in Rome geweest, dan legt ons programma ongetwijfeld nog meer lagen van de stad voor u bloot. En voor wie er voor het eerst komt, vormt deze reis een intensieve kennismaking die naar meer smaakt.

  NB 1 De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat één diner inbegrepen is; de lunches, de overige diners en de fooien zijn niet inbegrepen. In samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

  NB 2 Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

 • dag 1, ma 13-02

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en aansluitend transfer per touringcar naar het hotel in het centrum van Rome, waar we vijf nachten verblijven. Eerste oriënterende stadswandeling. ’s Avonds dineren we gezamenlijk in een restaurant.

  dag 2, di 14-02

  Het Rome van Andrea Vreede, Vaticaancorrespondent voor NOS Nieuws en Italiëcorrespondent voor de VRT.
  Ze neemt ons mee naar het Romeinse Rijk (de republiek en de keizertijd) en trekt parallellen met de moderne Italiaanse politiek. Caesar, Augustus, Aldo Moro, Berlusconi, Mario Draghi en de populistische leiders van de zieltogende Vijfsterrenbeweging en opkomend extreemrechts komen tot leven in scherpe observaties. We wandelen rond in het politieke en religieuze centrum van het oude Rome, waar talloze resten getuigen van de glorietijd van weleer. ’s Middags lopen we door de Joodse wijk, met haar rijke maar ook grimmige verleden. Vervolgens steken we de Tiber over en beëindigen we de dag in het levendige Trastevere.

  dag 3, wo 15-02

  Het Rome van Stijn Fens, journalist.
  In de ochtend duiken we bij de Sint-Jan van Lateranen en de San Clemente de geschiedenis in, met aandacht voor de eeuwige strijd tussen keizer en paus, tussen het wereldse en het geestelijke, en daarmee hebben we de kern van Rome te pakken. Na de lunch bezoeken we met Stijn het Vaticaan, met volop ruimte voor anekdotes en uitleg en natuurlijk aandacht voor highlights als het Sint-Pietersplein.

  dag 4, do 16-02

  Het Rome van Rosita Steenbeek, schrijfster.
  Zij ontvangt de groep op de plek waar ze woont, bij Sint-Juliaan-der-Vlamingen, in de buurt die geheel gebouwd is op het theater van Pompeius. Ze laat zien waarom Rome haar zo boeit. Tijdens de wandeling besteedt ze aandacht aan de religie en gebruiken in het oude Rome. Ze vertelt over markante Romeinen, zoals Valentina, die behalve kok ook tombarola (grafrover) en fiumarola (Tiberschuimster) is en model stond voor een hoofdpersonage in Steenbeeks boek Schimmenrijk. Ook komen we langs enkele locaties die een rol spelen in haar historische roman Julia, over de dochter van keizer Augustus. 

  dag 5, vr 17-02

  De ochtend is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een van de vele musea en monumenten in de stad.
  In de namiddag bezoeken we de kerk van Antoine Bodar, priester. Hij heet ons welkom in ’zijn’ kerk: de Nederlands-Duitse Santa Maria dell’Anima in het hart van de stad. We krijgen een toelichting op de lange en roerige geschiedenis van deze kerk en tevens op de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het graf van de enige Nederlandse paus, Adrianus VI.

  dag 6, za 18-02

  Eind van de ochtend vertrek per touringcar naar de luchthaven voor de directe lijnvlucht Rome - Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Rome en vice versa met ITA. De vluchtgegevens zijn:
  13-02-2023: Amsterdam - Rome, 11.55 - 14.10 uur
  18-02-2023: Rome - Amsterdam, 14.30 - 17.05 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen, wordt per 1 januari 2023 de vliegbelasting voor alle reizigers vertrekken vanaf een Nederlandse luchthaven verhoogd. Deze nieuwe belasting geldt ook voor door ons reeds geboekte vliegtickets en is daarmee ook op deze reis van toepassing. De vliegbelasting stijgt van € 7,95 naar € 26,43 per persoon. Dit verschil à € 18,48 per persoon wordt u bij boeking in rekening gebracht.
  NB 3 Reist u liever met de trein? U kunt reizen van Amsterdam naar Rome met 3 overstappen, inclusief traject per nachttrein. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  Voor de transfer van de luchthaven naar het hotel en vice versa maken wij gebruik van een moderne, comfortabele touringcar. Veruit het grootste deel van het programma leggen we te voet af. Een goede conditie is dan ook van belang (meer informatie onder het kopje ‘Zwaarte van de reis’). Een enkele maal wordt er een touringcar ingezet om de groep te vervoeren naar een programmaonderdeel. Na afloop van elk programmaonderdeel staat het eenieder vrij op eigen gelegenheid gebruik te maken van taxi’s. Deze zijn ruim beschikbaar in Rome en de kosten zijn lager dan in Nederland.

  Hotel

  U verblijft in een zeer centraal gelegen viersterrenhotel. Vanuit het hotel kunnen nagenoeg alle bezienswaardigheden te voet bezocht worden.

  Maaltijden

  Alleen het eerste diner is inbegrepen bij de reissom; deze vindt plaats in een lokaal restaurant. De lunches en overige diners zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Rome is een grote en drukke stad en per dag worden er flink wat kilometers te voet afgelegd. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige kamers bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. De bus kan in het centrum van Rome vaak niet voor de deur van het hotel komen; u dient zelf uw bagage van de bus naar het hotel te kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  In februari rekenen we op een gemiddelde maximumtemperatuur van 15 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er kan af en toe een bui vallen. Een groot voordeel van reizen in februari is dat het in Rome relatief rustig is.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  Doorgaan van de reis

  De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
  Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
  Italië is lid van de EU. Indien deze bestemming op het moment van boeken een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies had, mag u bij Labrys Reizen uw boeking kosteloos annuleren als het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies heeft; dit geldt ook als wij de reis zonder grote wijzigingen in het programma en op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren.
  De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

  Coronamaatregelen

  Wereldwijd kunnen regels en verplichtingen gelden voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

   

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  Rome straalt weer! De stad zal na de soms kritische, doch altijd liefdevolle verhalen van journalist Andrea Vreede, Vaticaankenner Stijn Fens, schrijfster Rosita Steenbeek en priester Antoine Bodar een bijzondere plek in uw hart krijgen. Bent u al eerder in Rome geweest, dan legt ons programma ongetwijfeld nog meer lagen van de stad voor u bloot. En voor wie er voor het eerst komt, vormt deze reis een intensieve kennismaking die naar meer smaakt.

  NB 1 De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat één diner inbegrepen is; de lunches, de overige diners en de fooien zijn niet inbegrepen. In samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

  NB 2 Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

 • dag 1, ma 13-02

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en aansluitend transfer per touringcar naar het hotel in het centrum van Rome, waar we vijf nachten verblijven. Eerste oriënterende stadswandeling. ’s Avonds dineren we gezamenlijk in een restaurant.

  dag 2, di 14-02

  Het Rome van Andrea Vreede, Vaticaancorrespondent voor NOS Nieuws en Italiëcorrespondent voor de VRT.
  Ze neemt ons mee naar het Romeinse Rijk (de republiek en de keizertijd) en trekt parallellen met de moderne Italiaanse politiek. Caesar, Augustus, Aldo Moro, Berlusconi, Mario Draghi en de populistische leiders van de zieltogende Vijfsterrenbeweging en opkomend extreemrechts komen tot leven in scherpe observaties. We wandelen rond in het politieke en religieuze centrum van het oude Rome, waar talloze resten getuigen van de glorietijd van weleer. ’s Middags lopen we door de Joodse wijk, met haar rijke maar ook grimmige verleden. Vervolgens steken we de Tiber over en beëindigen we de dag in het levendige Trastevere.

  dag 3, wo 15-02

  Het Rome van Stijn Fens, journalist.
  In de ochtend duiken we bij de Sint-Jan van Lateranen en de San Clemente de geschiedenis in, met aandacht voor de eeuwige strijd tussen keizer en paus, tussen het wereldse en het geestelijke, en daarmee hebben we de kern van Rome te pakken. Na de lunch bezoeken we met Stijn het Vaticaan, met volop ruimte voor anekdotes en uitleg en natuurlijk aandacht voor highlights als het Sint-Pietersplein.

  dag 4, do 16-02

  Het Rome van Rosita Steenbeek, schrijfster.
  Zij ontvangt de groep op de plek waar ze woont, bij Sint-Juliaan-der-Vlamingen, in de buurt die geheel gebouwd is op het theater van Pompeius. Ze laat zien waarom Rome haar zo boeit. Tijdens de wandeling besteedt ze aandacht aan de religie en gebruiken in het oude Rome. Ze vertelt over markante Romeinen, zoals Valentina, die behalve kok ook tombarola (grafrover) en fiumarola (Tiberschuimster) is en model stond voor een hoofdpersonage in Steenbeeks boek Schimmenrijk. Ook komen we langs enkele locaties die een rol spelen in haar historische roman Julia, over de dochter van keizer Augustus. 

  dag 5, vr 17-02

  De ochtend is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een van de vele musea en monumenten in de stad.
  In de namiddag bezoeken we de kerk van Antoine Bodar, priester. Hij heet ons welkom in ’zijn’ kerk: de Nederlands-Duitse Santa Maria dell’Anima in het hart van de stad. We krijgen een toelichting op de lange en roerige geschiedenis van deze kerk en tevens op de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het graf van de enige Nederlandse paus, Adrianus VI.

  dag 6, za 18-02

  Eind van de ochtend vertrek per touringcar naar de luchthaven voor de directe lijnvlucht Rome - Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Rome en vice versa met ITA. De vluchtgegevens zijn:
  13-02-2023: Amsterdam - Rome, 11.55 - 14.10 uur
  18-02-2023: Rome - Amsterdam, 14.30 - 17.05 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen, wordt per 1 januari 2023 de vliegbelasting voor alle reizigers vertrekken vanaf een Nederlandse luchthaven verhoogd. Deze nieuwe belasting geldt ook voor door ons reeds geboekte vliegtickets en is daarmee ook op deze reis van toepassing. De vliegbelasting stijgt van € 7,95 naar € 26,43 per persoon. Dit verschil à € 18,48 per persoon wordt u bij boeking in rekening gebracht.
  NB 3 Reist u liever met de trein? U kunt reizen van Amsterdam naar Rome met 3 overstappen, inclusief traject per nachttrein. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  Voor de transfer van de luchthaven naar het hotel en vice versa maken wij gebruik van een moderne, comfortabele touringcar. Veruit het grootste deel van het programma leggen we te voet af. Een goede conditie is dan ook van belang (meer informatie onder het kopje ‘Zwaarte van de reis’). Een enkele maal wordt er een touringcar ingezet om de groep te vervoeren naar een programmaonderdeel. Na afloop van elk programmaonderdeel staat het eenieder vrij op eigen gelegenheid gebruik te maken van taxi’s. Deze zijn ruim beschikbaar in Rome en de kosten zijn lager dan in Nederland.

  Hotel

  U verblijft in een zeer centraal gelegen viersterrenhotel. Vanuit het hotel kunnen nagenoeg alle bezienswaardigheden te voet bezocht worden.

  Maaltijden

  Alleen het eerste diner is inbegrepen bij de reissom; deze vindt plaats in een lokaal restaurant. De lunches en overige diners zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Rome is een grote en drukke stad en per dag worden er flink wat kilometers te voet afgelegd. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige kamers bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. De bus kan in het centrum van Rome vaak niet voor de deur van het hotel komen; u dient zelf uw bagage van de bus naar het hotel te kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  In februari rekenen we op een gemiddelde maximumtemperatuur van 15 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er kan af en toe een bui vallen. Een groot voordeel van reizen in februari is dat het in Rome relatief rustig is.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  Doorgaan van de reis

  De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
  Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
  Italië is lid van de EU. Indien deze bestemming op het moment van boeken een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies had, mag u bij Labrys Reizen uw boeking kosteloos annuleren als het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies heeft; dit geldt ook als wij de reis zonder grote wijzigingen in het programma en op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren.
  De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

  Coronamaatregelen

  Wereldwijd kunnen regels en verplichtingen gelden voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

   

Reisleiding

Een organisatorisch begeleider zorgt voor een soepel verloop van de reis.
De volgende gerenommeerde Rome-kenners leveren een inhoudelijke bijdrage:

Andrea Vreede

Andrea Vreede

Italiëcorrespondent voor de Vlaamse VRT, Vaticaancorrespondent voor de NOS en van oorsprong archeoloog. Is in de media een veel gevraagd spreker over Italiaanse en Vaticaanse zaken. Tijdens haar rondleidingen bewandelt ze geen gebaande paden, maar werpt ze een persoonlijke blik op Italië's heden en verleden.

Stijn Fens

Stijn Fens

Is al jarenlang dé Vaticaankenner van het dagblad Trouw. Hij publiceerde een aantal boeken over de katholieke kerk en is als reisleider regelmatig in Rome.

Antoine Bodar

Antoine Bodar

Priester. Hij heet ons welkom in zijn ’eigen’ kerk: de Nederlands-Duitse Santa Maria dell’Anima.

Rosita Steenbeek

Rosita Steenbeek

Schrijfster. Sinds 1985 woonachtig in Rome, de stad die zo’n belangrijke rol speelt in haar werk.

Reisgegevens

6-daagse vliegreis
13 t/m 18 februari 2023
NB Op verzoek te boeken als 8-daagse treinreis

Reissom

t/m 13 december 2022: € 1795
vanaf 14 december 2022: € 1870
toeslag eenpersoonskamer: € 225

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 diner, rondleidingen door Rome-kenners Andrea Vreede, Rosita Steenbeek en Stijn Fens, ontvangst door Antoine Bodar, organisatorische begeleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie

Exclusief

lunches, overige diners, drankjes, gestegen vliegbelasting à € 18,48 p.p., fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25
NB Bij grote belangstelling worden er meerdere subgroepen gevormd. Per subgroep is het maximumaantal deelnemers 25. Alleen bij de ontvangst door Antoine Bodar zult u de andere subgroep tegenkomen.

Contact Labrys Reizen

Pien T'Jonck MA

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen