Skip to main content
Voorjaar in Andalusië
Voorjaar in Andalusië
Voorjaar in Andalusië

Voorjaar in Andalusië

 • Vanwege zijn ligging aan de zuidgrens van Europa kenmerkt Andalusië zich door een eeuwenlange uitwisseling van culturen en religies. De hieruit voortvloeiende diversiteit komt duidelijk naar voren in de prachtige steden Sevilla en Córdoba, die we uitgebreid gaan bekijken. Ook is er een kort bezoek aan het verrassende Málaga, veel meer dan een toeristische kustplaats. We bezichtigen niet alleen de belangrijkste katholieke geloofstempels van de streek, maar ook twee moskeeën en de enig overgebleven synagoge uit de middeleeuwen. Daarnaast staan enkele bekende en minder bekende paleizen op het programma, stuk voor stuk parels met schitterende tuinen en patio’s, die in onze reisperiode op hun mooist zijn. Tussendoor maken we kennis met de mooiste en afwisselendste landschappen en met een ongerepte natuur. Machtige gebergten bieden diverse microklimaten en een grote biodiversiteit. Doñana staat in maart volop in bloei. Dit nationale park heeft een belangrijke functie in de vogeltrek en herbergt de zeldzame lynx. In het bijzondere kalksteenlandschap van El Torcal is het mogelijk de Spaanse ibex te spotten.

 • dag 1, ma 04-03

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Sevilla. Reisleider Giel Rutten verwelkomt ons op de luchthaven van Sevilla. We rijden naar de ecologische olijfoliefabriek Basilippo en gebruiken daar een lichte lunch. Aansluitend transfer naar ons centraal gelegen hotel, waar we de komende vier nachten verblijven. ‘s Avonds wandelen we via het moderne en omstreden project Metropol Parasol van architect Jürgen Mayer en de Casa de Pilatos, een mix van renaissance- en mudejarstijl, naar ons restaurant.

  dag 2, di 05-03

  Uitgebreide verkenning van Sevilla. We zien de rivier Guadalquivir, Sevilla's reden van bestaan, alsmede het monumentale centrum en de oude Joodse wijk Santa Cruz. We besluiten de ochtend met de imposante gotische kathedraal, gebouwd op de plaats waar ooit de hoofdmoskee van de Almohaden stond. We bezoeken ook de aangrenzende Giraldatoren, destijds de hoogste minaret. Onze reisperiode beoogt samen te vallen met het begin van de bloeiperiode van de duizenden sinaasappelbomen die de stad sieren, onder meer in de bekende Sinaasappelhof van de kathedraal. ’s Middags gaan we naar het koninklijk paleis Real Alcázar, een uitstekend voorbeeld van mudejararchitectuur, met prachtige tuinen waar de Moorse cultuur in volle glorie te aanschouwen is. Gezamenlijk diner in de stad.

  dag 3, wo 06-03

  Excursie naar de Sierra de Aracena met haar mooie kastanjebossen, het bedevaartsoord Peña de Arias Montano en de bijzondere moskee van het witte dorp Almonaster la Real. De lunch en een deel van de middag zijn ter vrije besteding in het stadje Aracena.
  Vanavond kunt u de beste flamencoshow van Sevilla bijwonen (optioneel). Het optreden met zang, dans en gitaar vindt plaats in de patio van een paleisje. De zeer goede artiesten treden op in een kleine ruimte, in tegenstelling tot elders zonder geluidsversterking. Aansluitend kunt u met de rest van de groep dineren.

  dag 4, do 07-03

  ’s Ochtends excursie naar de Dehesa de Abajo, gelegen tussen Doñana en de rijstvelden van de Guadalquivir. Dit is een vogelrijk gebied met flamingo’s, knobbelmeerkoeten, zwarte wouwen en een van de grootste ooievaarskolonies van Europa. Ook de zeldzame Iberische lynx komt er voor. In het zeer bijzondere bedevaartsoord El Rocío steekt de witte Mariakapel schitterend af tegen de nog ongeasfalteerde zandwegen. Met Pinksteren vindt hier de grote bedevaart plaats: een miljoen mensen komen dan samen voor de jaarlijkse processie van Onze Lieve Vrouw van El Rocío. Rondom de kerk staan de broederschapshuizen en er zijn winkeltjes waar medailles en prentjes te koop zijn. Natuurlijk kan er ook een kaarsje gebrand worden. Vanuit het dorp hebben we uitzicht op de moerassen van de Doñana, rijk aan lepelaars, steltkluten, zwarte ibissen en vele flamingo's. We beëindigen de dag in Matalascañas. Hier kunt u een wandeling maken over de heerlijke stranden of genieten van een drankje aan de boulevard. De avond is ter vrije besteding.

  dag 5, vr 08-03

  Aan de zuidkant van de stad ligt het complex van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. We bekijken er de Plaza de América en maken een wandeling door het prachtige monumentale stadspark Maria Luisa met o.a. art-deco- en neomudejarstijlen. Ook de indrukwekkende Plaza de España staat op ons programma. Op weg naar Córdoba stoppen we in het witte stadje Carmona voor een korte wandeling en een bezoekje aan het Clarissenklooster. Na de lunch op eigen gelegenheid kunnen we nog even genieten van het uitzicht over de Andalusische velden. Aansluitend rijden we door naar onze volgende pleisterplaats, Córdoba.
  Voor het diner bewonderen we de patiotuin van de Mezquita en wandelen we door de sfeervolle Joodse wijk, La Judería. We bezoeken daar de enig overgebleven middeleeuwse synagoge van Andalusië. Aansluitend gezamenlijk diner in de stad.

  dag 6, za 09-03

  Een verdere verkenning van het centrum voert ons langs de rivier en over de Plaza del Potro. Na een koffiepauze op het monumentale plein Plaza de la Corredera bereiken we het Paleis van Viana. Dit was eeuwenlang het verblijf van de adellijke families van de stad. Het kenmerkt zich door twaalf bloemrijke en welriekende patio’s. ’s Middags bezichtigen we de Mezquita, de mystieke moskee-kathedraal met zijn honderden bogen en zuilen. Gezamenlijk afscheidsdiner in een mooi restaurant in de stad.

  dag 7, zo 10-03

  We laten de stad Córdoba achter ons en volgen een mooie landelijke route door de olijfboomgaarden naar het natuurgebied El Torcal. We zien een spectaculair karstlandschap met grillige rotsformaties en een indrukwekkende flora en fauna. Indien het weer het toelaat, maken we een wandeling, waarbij we wellicht de vale gier of de Iberische steenbok zien. ’s Middags te voet verkenning van Málaga. Onze korte wandeling voert ons via de schaduwrijke boulevard Paseo del Parque langs de kathedraal, het Alcabaza en het ernaast gelegen Romeinse theater. Aansluitend wat vrije tijd in het moderne havengebied van Malaga. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Málaga voor onze directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Sevilla en terug van Málaga naar Amsterdam met Transavia. De vluchtgegevens zijn:
  04-03-2024: Amsterdam - Sevilla, 09.00 - 11.55 uur
  10-03-2024: Málaga - Amsterdam, 20.05 - 23.10 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
  NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  Het vervoer in Andalusië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar, voorzien van airconditioning. De af te leggen afstanden zijn vrijwel nooit groot, zodat lange busritten tot een minimum worden beperkt.

  Hotels

  overnachtingsplaatsen: Sevilla (4 nachten) - Córdoba (2 nachten)
  Het verblijf gedurende deze reis vindt plaats in twee comfortabele viersterrenhotels of gelijkwaardig. Alle kamers zijn ruim en voorzien van douche/bad en toilet. De hotels zijn gekozen vanwege hun kwaliteit en goede centrale ligging.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn een lichte lunch en vijf diners inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid. De restaurants zijn gekozen met het oog op de Andalusische keuken en cultuur, met nadruk op kwaliteitsstreekproducten.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. We maken een aantal korte wandelingen van circa 1,5 uur op over het algemeen goed begaanbare paden. Men moet daarbij bedacht zijn op soms wat stenige paden. Goed schoeisel is dus vereist.
  In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen.
  Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  In Spanje valt het over het algemeen niet aan te raden kraanwater te drinken. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat u er ziek van wordt, smaakt het vanwege het toegevoegde chloor niet aangenaam. Flesjes drinkwater zijn op vele plekken te koop.

  Reisperiode

  Begin maart is een zeer geschikte periode voor een rondreis door Andalusië. We mogen rekenen op zachte voorjaarstemperaturen met een gemiddelde maximumtemperatuur van 18 tot 21 ºC. ’s Ochtends en in de avond kan het wat fris zijn; ook kan er af en toe een bui vallen (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal 5 werkdagen.

  Geld

  Spanje maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Flamencovoorstelling

  Desgewenst kunt u op dag 3 om 19.00 uur een flamencovoorstelling van één uur bijwonen. De kosten hiervoor bedragen € 25,- p.p.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

   

 • Vanwege zijn ligging aan de zuidgrens van Europa kenmerkt Andalusië zich door een eeuwenlange uitwisseling van culturen en religies. De hieruit voortvloeiende diversiteit komt duidelijk naar voren in de prachtige steden Sevilla en Córdoba, die we uitgebreid gaan bekijken. Ook is er een kort bezoek aan het verrassende Málaga, veel meer dan een toeristische kustplaats. We bezichtigen niet alleen de belangrijkste katholieke geloofstempels van de streek, maar ook twee moskeeën en de enig overgebleven synagoge uit de middeleeuwen. Daarnaast staan enkele bekende en minder bekende paleizen op het programma, stuk voor stuk parels met schitterende tuinen en patio’s, die in onze reisperiode op hun mooist zijn. Tussendoor maken we kennis met de mooiste en afwisselendste landschappen en met een ongerepte natuur. Machtige gebergten bieden diverse microklimaten en een grote biodiversiteit. Doñana staat in maart volop in bloei. Dit nationale park heeft een belangrijke functie in de vogeltrek en herbergt de zeldzame lynx. In het bijzondere kalksteenlandschap van El Torcal is het mogelijk de Spaanse ibex te spotten.

 • dag 1, ma 04-03

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Sevilla. Reisleider Giel Rutten verwelkomt ons op de luchthaven van Sevilla. We rijden naar de ecologische olijfoliefabriek Basilippo en gebruiken daar een lichte lunch. Aansluitend transfer naar ons centraal gelegen hotel, waar we de komende vier nachten verblijven. ‘s Avonds wandelen we via het moderne en omstreden project Metropol Parasol van architect Jürgen Mayer en de Casa de Pilatos, een mix van renaissance- en mudejarstijl, naar ons restaurant.

  dag 2, di 05-03

  Uitgebreide verkenning van Sevilla. We zien de rivier Guadalquivir, Sevilla's reden van bestaan, alsmede het monumentale centrum en de oude Joodse wijk Santa Cruz. We besluiten de ochtend met de imposante gotische kathedraal, gebouwd op de plaats waar ooit de hoofdmoskee van de Almohaden stond. We bezoeken ook de aangrenzende Giraldatoren, destijds de hoogste minaret. Onze reisperiode beoogt samen te vallen met het begin van de bloeiperiode van de duizenden sinaasappelbomen die de stad sieren, onder meer in de bekende Sinaasappelhof van de kathedraal. ’s Middags gaan we naar het koninklijk paleis Real Alcázar, een uitstekend voorbeeld van mudejararchitectuur, met prachtige tuinen waar de Moorse cultuur in volle glorie te aanschouwen is. Gezamenlijk diner in de stad.

  dag 3, wo 06-03

  Excursie naar de Sierra de Aracena met haar mooie kastanjebossen, het bedevaartsoord Peña de Arias Montano en de bijzondere moskee van het witte dorp Almonaster la Real. De lunch en een deel van de middag zijn ter vrije besteding in het stadje Aracena.
  Vanavond kunt u de beste flamencoshow van Sevilla bijwonen (optioneel). Het optreden met zang, dans en gitaar vindt plaats in de patio van een paleisje. De zeer goede artiesten treden op in een kleine ruimte, in tegenstelling tot elders zonder geluidsversterking. Aansluitend kunt u met de rest van de groep dineren.

  dag 4, do 07-03

  ’s Ochtends excursie naar de Dehesa de Abajo, gelegen tussen Doñana en de rijstvelden van de Guadalquivir. Dit is een vogelrijk gebied met flamingo’s, knobbelmeerkoeten, zwarte wouwen en een van de grootste ooievaarskolonies van Europa. Ook de zeldzame Iberische lynx komt er voor. In het zeer bijzondere bedevaartsoord El Rocío steekt de witte Mariakapel schitterend af tegen de nog ongeasfalteerde zandwegen. Met Pinksteren vindt hier de grote bedevaart plaats: een miljoen mensen komen dan samen voor de jaarlijkse processie van Onze Lieve Vrouw van El Rocío. Rondom de kerk staan de broederschapshuizen en er zijn winkeltjes waar medailles en prentjes te koop zijn. Natuurlijk kan er ook een kaarsje gebrand worden. Vanuit het dorp hebben we uitzicht op de moerassen van de Doñana, rijk aan lepelaars, steltkluten, zwarte ibissen en vele flamingo's. We beëindigen de dag in Matalascañas. Hier kunt u een wandeling maken over de heerlijke stranden of genieten van een drankje aan de boulevard. De avond is ter vrije besteding.

  dag 5, vr 08-03

  Aan de zuidkant van de stad ligt het complex van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. We bekijken er de Plaza de América en maken een wandeling door het prachtige monumentale stadspark Maria Luisa met o.a. art-deco- en neomudejarstijlen. Ook de indrukwekkende Plaza de España staat op ons programma. Op weg naar Córdoba stoppen we in het witte stadje Carmona voor een korte wandeling en een bezoekje aan het Clarissenklooster. Na de lunch op eigen gelegenheid kunnen we nog even genieten van het uitzicht over de Andalusische velden. Aansluitend rijden we door naar onze volgende pleisterplaats, Córdoba.
  Voor het diner bewonderen we de patiotuin van de Mezquita en wandelen we door de sfeervolle Joodse wijk, La Judería. We bezoeken daar de enig overgebleven middeleeuwse synagoge van Andalusië. Aansluitend gezamenlijk diner in de stad.

  dag 6, za 09-03

  Een verdere verkenning van het centrum voert ons langs de rivier en over de Plaza del Potro. Na een koffiepauze op het monumentale plein Plaza de la Corredera bereiken we het Paleis van Viana. Dit was eeuwenlang het verblijf van de adellijke families van de stad. Het kenmerkt zich door twaalf bloemrijke en welriekende patio’s. ’s Middags bezichtigen we de Mezquita, de mystieke moskee-kathedraal met zijn honderden bogen en zuilen. Gezamenlijk afscheidsdiner in een mooi restaurant in de stad.

  dag 7, zo 10-03

  We laten de stad Córdoba achter ons en volgen een mooie landelijke route door de olijfboomgaarden naar het natuurgebied El Torcal. We zien een spectaculair karstlandschap met grillige rotsformaties en een indrukwekkende flora en fauna. Indien het weer het toelaat, maken we een wandeling, waarbij we wellicht de vale gier of de Iberische steenbok zien. ’s Middags te voet verkenning van Málaga. Onze korte wandeling voert ons via de schaduwrijke boulevard Paseo del Parque langs de kathedraal, het Alcabaza en het ernaast gelegen Romeinse theater. Aansluitend wat vrije tijd in het moderne havengebied van Malaga. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Málaga voor onze directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Sevilla en terug van Málaga naar Amsterdam met Transavia. De vluchtgegevens zijn:
  04-03-2024: Amsterdam - Sevilla, 09.00 - 11.55 uur
  10-03-2024: Málaga - Amsterdam, 20.05 - 23.10 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
  NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  Het vervoer in Andalusië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar, voorzien van airconditioning. De af te leggen afstanden zijn vrijwel nooit groot, zodat lange busritten tot een minimum worden beperkt.

  Hotels

  overnachtingsplaatsen: Sevilla (4 nachten) - Córdoba (2 nachten)
  Het verblijf gedurende deze reis vindt plaats in twee comfortabele viersterrenhotels of gelijkwaardig. Alle kamers zijn ruim en voorzien van douche/bad en toilet. De hotels zijn gekozen vanwege hun kwaliteit en goede centrale ligging.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn een lichte lunch en vijf diners inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid. De restaurants zijn gekozen met het oog op de Andalusische keuken en cultuur, met nadruk op kwaliteitsstreekproducten.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. We maken een aantal korte wandelingen van circa 1,5 uur op over het algemeen goed begaanbare paden. Men moet daarbij bedacht zijn op soms wat stenige paden. Goed schoeisel is dus vereist.
  In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen.
  Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  In Spanje valt het over het algemeen niet aan te raden kraanwater te drinken. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat u er ziek van wordt, smaakt het vanwege het toegevoegde chloor niet aangenaam. Flesjes drinkwater zijn op vele plekken te koop.

  Reisperiode

  Begin maart is een zeer geschikte periode voor een rondreis door Andalusië. We mogen rekenen op zachte voorjaarstemperaturen met een gemiddelde maximumtemperatuur van 18 tot 21 ºC. ’s Ochtends en in de avond kan het wat fris zijn; ook kan er af en toe een bui vallen (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal 5 werkdagen.

  Geld

  Spanje maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Flamencovoorstelling

  Desgewenst kunt u op dag 3 om 19.00 uur een flamencovoorstelling van één uur bijwonen. De kosten hiervoor bedragen € 25,- p.p.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-reductie

  Labrys Reizen investeert een bedrag per groepsreis in duurzame projecten die tot CO2-reductie leiden. Meer informatie vindt u hier.

   

Reisleiding

De reis wordt geleid door drs. Giel Rutten. Hij heeft reeds menige Labrys-groep met kundigheid en enthousiasme ‘zijn Andalusië’ laten beleven als een ware don de gente.

drs. Giel Rutten

drs. Giel Rutten

Bioloog en beëdigd gids in Andalusië. Hij studeerde in Utrecht en Sevilla. In de meer dan 25 jaar dat hij in Spanje woonachtig is heeft hij een grote kennis van en veel liefde voor de regio ontwikkeld.

 

Reisgegevens

7-daagse vliegreis
4 t/m 10 maart 2024

Reissom

t/m 14 november 2023: € 2295
vanaf 15 november 2023: € 2445
toeslag eenpersoonskamer: € 360

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, een lunch, vijf diners, proeverij, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Giel Rutten

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten