Reizen in ontwikkeling

Safari door de oertijd
dr. Maarten Frankenhuis

'Als u nu uw ogen even sluit en in gedachten met ons over de eindeloze Oost-Afrikaanse steppen zwerft, dan ziet u een door rivieren doorsneden oerlandschap waarvan de horizon nergens wordt verstoord door hoogspanningsmasten of fabrieksschoorstenen. Schiphol lieten we vooral achter ons om ons te laten overrompelen door de verbijsterende biodiversiteit van Tanzania. Nergens ontmoet u op een willekeurige dag zoveel verschillende soorten grote grazers, roofdieren en vogels; en niet alleen soorten maar ook aantallen per diersoort, temeer daar de jaarlijkse migratie van gnoes, gazellen en zebra's zich op onze route afspeelt. U doorkruist grillige rivieren bewaakt door Nijlkrokodillen, reusachtige vleesetende hagedissen en diverse soorten ijsvogels, reigers en roofvogels. Deze reis is absoluut een onvergetelijke belevenis en daarom met recht een evergreen!

We bereizen de ongerepte natuurgebieden tussen de Kilimanjaro en het reusachtige Victoria-meer, met de wereldberoemde Ngorongoro-krater en de Serengeti-savannen. Een overdonderend schouwspel van enorme baobab- en worstenbomen. In hun schaduw grazen zebra’s, giraffen en tal van antilopensoorten, belaagd door krokodillen, leeuwen, hyena’s en luipaarden. En mocht u in ons land nooit een vogel een blik waardig hebben gegund, na onze reis bent u verkocht.

Anders dan bijvoorbeeld in Zuid-Afrika zijn de parken hier niet omgeven door hekken. De lezingen van uw reisleider en de uitleg op locatie brengen deze fascinerende wereld heel dichtbij; verrassende en soms confronterende informatie over evolutie, seksuele selectie en de wordingsgeschiedenis van onze soort completeren het visueel genieten met diepgang en verwondering.'

Maarten Frankenhuis

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dafne Oosten.