voor exclusieve groepsreis

Rusland is groots en mateloos intrigerend.

De romantische Russische literatuur en ziel lijken tegengesteld aan het strenge klimaat en de harde politiek. Maar de gigantische kunstcollecties, indrukwekkende kremlins, uiterst rijke geschiedenis, bloeiende metropolen en machtige rivieren maken een bezoek aan Rusland onvergetelijk. Moskou is een duizelingwekkende combinatie van vergulde koepels uit de tijd van de tsaren, imposante Sovjetarchitectuur in de metrostations en hypermoderne winkelstraten. Of gaat u liever naar het klassieke, meer Europese Sint-Petersburg? Rusland is trouwens veel meer dan deze twee steden: ook het achterland is fascinerend.

Wij stellen een reis geheel naar uw wensen samen! Het land is groots en de mogelijkheden zijn schier eindeloos. Neem dus gerust contact met ons op om uw droomreis te bespreken.

• In Sint-Petersburg en Moskou zijn vele voormalige stadspaleizen te vinden die zijn omgebouwd tot prachtige boetiekhotels. Of wordt u toch liever ondergedompeld in de grandeur en historie van het Grand Hotel Europe in Sint-Petersburg of Hotel Metropol in Moskou?

• Wie de naam Sint-Petersburg hoort, denkt natuurlijk meteen aan de Hermitage. Dit enorme museum is gevestigd in het voormalige Winterpaleis van tsarina Catharina de Grote. De entree via de beroemde Jordaantrap naar de grote balzaal is op zijn mooist als het er rustig is. Desgewenst kunnen we een vroege entree voor u regelen, waarbij u net iets eerder dan de reguliere toeristen naar binnen mag en ongestoord kunt genieten van deze aanblik.

• Hoewel het Winterpaleis al een enorm rijke collectie aan kunst herbergt, is de collectie van de Hermitage in werkelijkheid nog vele malen groter. De vele duizenden voorwerpen en kunstwerken die niet tentoongesteld worden, zijn te zien in de depots. Een gids leidt u langs de talrijke schatten die hier verborgen zijn, ver weg van de toeristische massa. Heeft u interesse in een bepaald thema? Of het nu gaat om wandtapijten, koetsen of iconen uit Pskov, de gids kan op verzoek de rondleiding aanpassen aan uw wensen.

• Wie geïnteresseerd is in het Russische-orthodoxe geloof, kan niet om Sergiev Posad heen. Hier ligt het Drievuldigheidsklooster, het belangrijkste kloostercomplex van Rusland en ook wel het Russische Vaticaan genoemd. Het is tevens de zomerresidentie van de patriarchen van Moskou. Een overnachting op het terrein van het klooster is mogelijk, zodat u de bijzondere sfeer kunt ervaren zodra de dagjesmensen zijn vertrokken. Zoekt u liever wat intiemers, dan raden we een bezoek aan het Nieuw Jeruzalem-klooster aan. Hier regelen we graag een privérondleiding met lunch voor u door een van de monniken.

• Ten oosten van Moskou liggen de beroemde steden van de Gouden Ring. Ze kwamen tot bloei toen de macht van Kiev afbrokkelde in de tweede helft van de twaalfde eeuw. De vorming van het Groot-Russische Rijk bracht zowel nieuwe perioden van welvaart als troebelen. De rijke geschiedenis is bewaard in kremlins, kloosters en kerken. We zien uivormige, glanzende koepels, muurschilderingen als stripverhalen van de nok tot de vloer, en bijzondere en ontroerende iconen van de grootste iconenschilders van Rusland. Een Nederlandssprekende gids leidt u rond langs deze bijzondere plekken.

• De Russische balletgezelschappen van het Mariinsky en het Bolsjoj zijn wereldberoemd. Uiteraard kunnen we kaarten voor een van de voorstellingen voor u regelen, maar wist u dat het ook mogelijk is om een rondleiding achter de schermen te krijgen? Zelfs balletlessen of kostuumworkshops behoren tot de mogelijkheden.

• Voor wie wat meer tijd heeft om Rusland te verkennen, regelen we graag een bootreis over de Wolga of de Jenisej. Of gaat uw interesse meer uit naar een reis per Transsiberië Expres? We kunnen een verblijf aan boord regelen in luxe coupés met eigen douche, of reserveringen maken voor kleine trajecten zodat u in de steden onderweg comfortabel in hotels logeert en tijd heeft om de omgeving te verkennen. Reist u mee naar Irkoetsk aan het Baikalmeer of misschien zelfs wel helemaal naar Vladivostok?

Rusland accommodatie