Digitaal op reis

dr. Peter Kuipers Munneke
15.00-17.00 uur

Vanuit Nederland ligt Spitsbergen dichterbij dan de Canarische Eilanden, en tóch zijn de poolgebieden voor veel mensen een verafgelegen, mysterieuze plaats. Een fascinerende wereld van sneeuw en ijs, waar de gletsjers tot in zee stromen en de sneeuw er van september tot juni ligt.
Toch treden er op dit moment grote veranderingen op en dat komt doordat de wereldwijde opwarming in het Arctisch gebied drie keer zo snel gaat als elders. Hoe dat komt, en wat dat betekent, vertelt Peter Kuipers Munneke in deze lezing. Hij laat ons ook zien dat de veranderingen niet tot het noordpoolgebied beperkt blijven. Ook in Nederland merken we nu al veranderingen in het weer die gerelateerd zijn tot de opwarming van het noordpoolgebied. Op de lange termijn komt daar natuurlijk de zeespiegelstijging bij.
Hoe meer onderzoek er beschikbaar komt, hoe vaker we toch weer verrast zijn door de schoonheid, maar ook de kwetsbaarheid, van het noordpoolgebied.

In 14 t/m 24 juni 2022 kunt u met dr. Peter Kuipers Munneke mee naar Spitsbergen, om deze wondere wereld te leren kennen. Reist u mee?

Kosten:
€ 20,- p.p. voor 1 lezing

Klik hier om u in te schrijven voor een online reisvoorbereiding.