Verre reizen in ontwikkeling

i.s.m. New Scientist
drs. Marieke Baan en prof. dr. Henny Lamers

De Verenigde Staten zijn de bakermat van de moderne sterrenkunde. Bezoek de belangrijkste historische en moderne observatoria. Mount Wilson Observatory, waar Edwin Hubble de uitdijing van het heelal ontdekte; Palomar Observatory, waar Nederlandse astronomen duizenden planetoïden vonden; Lowell Observatory, waar Pluto werd ontdekt; de Large Binocular Telescope van Mount Graham; het beroemde Kitt Peak Observatory; en het Richard F Caris Mirror Lab, waar telescoopspiegels van meer dan acht meter doorsnee worden gegoten. Tussendoor aanschouwen we Meteor Crater, wandelen we in de spectaculaire Grand Canyon en gaan we sterrenkijken in de woestijn.

We maken enkele wat langere busritten, maar de spectaculaire landschappen in het zuidwesten van de Verenigde Staten maken veel goed. Tijdens de ritten vertelt Henny Lamers op verzoek over de historie en allerlei aspecten van de astronomie en worden ‘vragenkwartiertjes’ gehouden.

Labrys Reizen organiseert deze reis in samenwerking met New Scientist, dat een breed publiek informeert over actuele ontwikkelingen in de bètawetenschappen en techniek. New Scientist staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding en een bijzonder programma. Op veel observatoria krijgen we speciaal voor New Scientist georganiseerde rondleidingen en kijkjes achter de schermen van astronomen ter plekke.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dafne Oosten.