Veelgestelde vragen m.b.t. corona

Veelgestelde vragen

Waarom een voucher in coronatijd?
De uitzonderlijke omstandigheden waar we in deze periode wereldwijd mee te maken hebben, nopen de gehele reisbranche tot het uitgeven van vouchers. Het doel is tweeledig: enerzijds valt de voucher onder de dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), waardoor de betaalde reisgelden van alle reizigers ook in onzekere coronatijden gewaarborgd zijn; anderzijds wordt het voortbestaan van reisorganisaties erdoor bevorderd.

Mag een voucher zomaar worden uitgegeven?
De uitgifte van vouchers vanwege de coronaproblematiek wordt ondersteund door vele instanties. Niet alleen de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR, een consumentenfonds), maar ook de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderkennen de noodzaak en het beoogde nut van deze maatregel.

Hoe lang is mijn Labrys-voucher geldig?
Uw voucher is vanaf de datum van uitgifte 1 jaar lang geldig met SGR-dekking; uw nieuwe reis moet conform de actuele SGR-richtlijnen uiterlijk 1 jaar later geboekt worden, maar de vertrekdatum mag dus later zijn. Overigens zal Labrys Reizen soepel omgaan met deze termijn; indien u pas na 1 of 2 jaar een nieuwe reis boekt, behoudt de voucher bij ons zijn waarde.

Kan ik geld teruggestort krijgen in plaats van een Labrys-voucher te accepteren?
We begrijpen dat deze voucher voor u niet de ideale oplossing is en betreuren het dat we hiertoe tijdelijk moeten overgaan. We leggen graag aan u uit waarom we echter geen keus hebben. Ook wij als reisorganisatie krijgen niet de gelden terug die we reeds betaald hebben voor vliegtickets, hotels, touringcars, etc. voor al onze geplande reizen. Creditering van reisgelden middels terugstorting op de rekening van alle reizigers is daardoor op dit moment simpelweg niet mogelijk. Vanwege de actuele crisissituatie wereldwijd doen we een beroep op u akkoord te gaan met de Labrys-voucher.
Zie ook de veelgestelde vragen op de website van de SGR en van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Wanneer neemt Labrys Reizen een besluit over het doorgaan van een reis?
Uiterlijk twee weken vóór vertrek, maar doorgaans al eerder, laat Labrys Reizen u weten of de door u geboekte reis doorgang kan vinden.

Mijn reis gaat tot nader order door. Moet ik mijn aanbetaling of restantbetaling doen?
Ja, zolang een reis nog niet geannuleerd is, blijven de betalingsverplichtingen voor de reiziger van kracht. Dat betekent dat een aanbetaling of restantbetaling binnen de gestelde betaaltermijnen voldaan moet worden. Voor ons als reisorganisatie zijn de richtlijnen en termijnen die de ANVR in dezen aangeeft, leidend voor het annuleren van een toekomstige reis.

Ik wil zelf mijn geboekte reis annuleren. Wat nu?
Wanneer u zelf besluit uw reis te annuleren, gelden onze reguliere annuleervoorwaarden zoals vermeld onder artikel III van de Labrys-Reisvoorwaarden (zie de pagina Reisvoorwaarden, tabblad Labrys-reisvoorwaarden). Graag ontvangen we van u dan een schriftelijke annulering. Deze kunt u eenvoudig per e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als u een annuleringsverzekering heeft afgesloten, zal uw verzekeringsmaatschappij bepalen of u de annuleringskosten vergoed krijgt.

Ik wil graag boeken of heb reeds geboekt voor een reis in het najaar, maar het is nog onzeker of deze doorgaat. Krijg ik bij annulering van de reis door Labrys Reizen (opnieuw) een voucher of wordt het geld terugbetaald?
Op dit moment geldt de SGR-regel dat vouchers mogen worden uitgegeven tot 1 september 2020. De betreffende reizigers worden in geval van annulering onzerzijds uiteraard geïnformeerd.

Vind uw exclusieve groepsreis

Vertrekmaand
Digitale nieuwsbrief

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

Digitaal op reis

Nu alvast genieten vanuit huis, straks goed voorbereid op reis! Meer informatie leest u hier.