Het is van belang goed verzekerd op reis te gaan. Het bezit van een reisverzekering stellen wij verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen; een annuleringsverzekering bevelen wij aan. U kunt via Labrys Reizen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten. Deze brengen wij onder bij Unigarant Verzekeringen.

logo unigarant website

Zowel bij de reis- als de annuleringsverzekering kunt u kiezen voor een kortlopende of een doorlopende verzekering. Gaat u meerdere keren per jaar op reis? Dan is een doorlopende verzekering vaak voordeliger. Weet u niet wat de meest voordelige keuze is? Met de keuzehulp van Unigarant kunt u dat zelf berekenen. Zo gaat u zonder zorgen op reis.

Kies voor de variant Basis of Uitgebreid

U kunt altijd kiezen tussen de variant Basis en de variant Uitgebreid. Die bepaalt:
* hoeveel aanvullende dekkingen u kunt afsluiten;
* hoe hoog de vergoedingen zijn.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering van Unigarant biedt u zekerheid als uw reis onverwachts niet door kan gaan of als u uw reis moet afbreken. Ook krijgt u een vergoeding in geval van vertragingen van acht uur of langer.

* Als u uw reis vooraf moet annuleren, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval, ziekte of overlijden van familieleden, werkloosheid of echtscheiding, dan krijgt u de annuleringskosten volledig terug.
* Moet u uw reis onderbreken of zelfs helemaal afbreken, dan krijgt u een vergoeding voor het aantal gemiste reisdagen.
* Bij vertraging van meer dan acht uur van boot, trein, bus of vliegtuig krijgt u een vergoeding voor het aantal gemiste reisdagen.

Naast de standaarddekking kunt u zich extra verzekeren. U wilt bijvoorbeeld ook uw annuleringskosten vergoed krijgen als uw huisdier ziek wordt of overlijdt. Of uw zaakwaarnemer of iemand die op uw huis past. En met de dekking 'Extra annuleringsredenen' worden de kosten ook vergoed als u uw reis wilt annuleren of omboeken als u uit angst voor een terroristische aanslag of natuurramp niet meer naar uw reisbestemming wilt. U kiest zelf!

Reisverzekering

Met de reisverzekering variant Uitgebreid van Unigarant bent u op uw reis verzekerd van de beste hulp. Wereldwijd kunt u rekenen op betrouwbare en snelle hulpverlening door de ANWB Alarmcentrale. Een vertrouwd gevoel. U kunt kiezen tussen Europadekking en Werelddekking en bepaalt zelf welke aanvullende dekkingen u kiest.

* Tijdens uw reis is uw bagage verzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal tot een bedrag van € 4.100,-. Er geldt een eigen risico van € 50,-.
* Ook bent u verzekerd voor medische kosten, voor als u bijvoorbeeld in het ziekenhuis belandt. Hierbij wordt ook het eigen risico van de zorgverzekering vergoed!
* Kunt u door omstandigheden niet op tijd terug naar huis, dan krijgt u een vergoeding voor de extra verblijfskosten die u moet maken.
* U krijgt de kosten vergoed als u schade aanricht aan uw gehuurde vakantieverblijf.
* In geval van een ongeval wordt een bedrag uitgekeerd van € 35.000,- (bij overlijden) of € 100.000,- (blijvende invaliditeit).

Download hier de voorwaarden en het vergoedingenoverzicht van de kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Download hier de voorwaarden en het vergoedingenoverzicht van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering